Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

Farkında mıyız?

RabbinKimdir?

“(O) Göklerin ve yerin yaratanıdır.”

“(O) göklerin ve yerin örneksizyaratanıdır. O, bir işin olmasını isterse ona sadece “ol” der, o da hemenoluverir.” (Bakara:117)

Kur’an’ınAnlamıyla Buluşuyoruz

O’ndan Başka Hiçbir İlah Yoktur.

Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

“Allah, O gerçek İlâh’tır kikendisinden başka hiçbir ilâh yoktur; gelmesinde şüphe olmayan kıyamet günündesizi mutlaka toplayacaktır. Allah’tan daha doğru sözlü kim vardır?” (Nisa/87)

 “Resûlüm!) De ki: “Ey insanlar!Şüphesiz ben, Allah’ın sizin hepiniz için (gönderilen) peygamberiyim. O (Allah)ki göklerin ve yerin mülkü ve hükümranlığı kendisinindir. O’ndan başka hiçbirilâh yoktur. O, hem diriltir hem öldürür. O halde Allah’a inanın; Allah’a veO’nun sözlerine inanan, ümmî peygamber Resûlü’ne de inanın. Ve ona uyun kidoğru yolu bulasınız.” (Araf/158)

“Allah ile birlikte başka birtanrıya yalvarıp tapma/tapınma! O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O’nun zâtındanbaşka (maddî) her şey yok olacaktır. Hüküm (ve mutlak hâkimiyet) sadeceO’nundur ve siz ancak O’na döndürüleceksiniz.” (Kasas/88)

Farkındamıyız?

“Allah öyle bir ilâh ki, kendisindenbaşka hiçbir ilâh yoktur.

O, Hayy ve Kayyûm’dur (daima diri veyarattıklarını gözetip yönetendir ve her şey varlığını O’nunla devam ettirir).

Kendisini ne bir uyuklama (gaflet)ne de bir uyku tutar.

Göklerde ve yerde olanlar(ın hepsi)ancak O’nundur.

O’nun izni olmadıkça O’nun katındakim şefaat edebilir?

Kullarının önündeki ve arkasındaki(geçmiş ve geleceklerini, yaptıklarını ve yapacaklarını, dünya ve âhirete ait)şeylerini O bilir.

Onlar, O’nun ilminden ancak dilediğikadarından başka bir şey kavrayamazlar.

O’nun kürsüsü (kudreti, mülk vehükümranlığı) gökleri ve yeri kaplamıştır; Onları koruyup gözetmek O’na ağırgelmez. O çok yücedir, çok büyüktür.”  (Bakara 255. ayet)

Hadis-iŞeriflerle Haftanın Duası

“Allahım! Recep ve Şaban’ı bizemübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” (Ahmed b. Hanbel)

SözlerinBüyükleri – Büyüklerin Sözleri

“…Recep şehrullah demek, yani müminkullar, madem Allah’ın ayıdır, Allah’ın ayında Allah’ın kullarından istediğihususlara dikkat etsinler. Yani tevhidlerine, inançlarına, Allah’a bağlılıklarına,yeni bir neşe, yeni bir şevk, yeni bir aşk ile taptaze sarılsınlar,girişsinler. La ilahe illallah’ın zevkini, şevkini, tadını, lezzetini daha iyiyaşasınlar. Biliyorsunuz Peygamber Efendimiz “İmanınızı la ilahe illallahsözünü tekrar tekrar söyleyerek zaman zaman yenileyin tazeleyin…” buyuruyor.Demek ki Recep ayında ilk yapacağımız şey, Cenab-ı Mevla’ya daha böyle bir aşkile şevk ile yeniden ibadete, taate yönelmek… (Prof. Dr. Mahmud Es’ad COŞAN ra)

İçerikte www.kuranimiz.net sitesinden istifadeedilmiştir. Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin hazırladığı, Feyzü'l-FurkanAçıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali'nden alınmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.