“FARKINDALIK KONFERANSI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kahramanmaraş’ın aktif derneklerinden Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneğinin düzenlediği, “UNUTUL(may)AN VATAN DOĞU TÜRKİSTAN” konulu Seyit Tümtürk ‘ün katıldığı Konferansla dikkatler Doğu Türkistan üzerine yönlendirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2015 13:41
“FARKINDALIK KONFERANSI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Kahramanmaraş’ın aktif derneklerinden Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneğinin düzenlediği, “UNUTUL(may)AN VATAN DOĞU TÜRKİSTAN” konulu Seyit Tümtürk (Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı) ‘ün katıldığı Konferansla dikkatler Doğu Türkistan üzerine yönlendirildi.

Program; ”Kim dünyada ne amel işlemişse karşılığını göreceği, Ey insan, 'üstün kerem sahibi' olan Rabbine karşı seni aldatıp-yanıltan nedir? Sorusu, her şeyin kayıt altına alındığı ve iyilerle kötülerin varacağı yeri bildiren İnfitar suresinin   Tilaveti ve Türkçe mealinin okunmasıyla başladı.

                     Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Av. Timur BORAHAN açış konuşmasında:

Dünya gidişatını iyi yöne çevirmek için sağduyulu insanlarda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını dile getirerek, “İskenderpaşa grubu”  olarak 8 Milyar insanlık alemi için “Minimum maliyet, maksimum Allah rızası” ile Güzel Projelere imza atıldığını belirtti.

Grubumuzun 8 milyar İnsanlık alemi ile ilgili projeleri arasında Kur'an'ın Anlamıyla buluşarak helal ve doğal beslenen sahih kaynaklardan ilham alarak olayların arka planı gören yani kritik ve analitik düşünebilen bireyler olarak dünya gidişatına yön veren olaylara müdahil olmak zorunluluğumuz vardır,dedi.

Seyit Tümtürk (Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı) ise yapmış olduğu ve katılımcıları yürekten etkileyen konuşmalarında;

Doğu Türkistan’ın kaderine terkedildiği ama son zamanlarda Ülkemizde bu konuda bir gündem oluşmaya başladığı bunun devamının gelmesi için insanlarımızın bu davaya daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.

Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşlerimiz orada en acı işkencelere tabii tutulmalarının tek sebebi biz Müslümanların tepkisiz kalmasıdır.

Çin Halk Cumhuriyeti orada yapmış olduğu baskı ve zulmü dünyadan gizlemek için hem 11 Eylül saldırılarını sebep olarak kullanıyor hem de internet  ve diğer iletişim araçlarına ambargo uygulayarak basın özgürlüğünü ortadan kaldırıyor.

Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin ülkemiz yöneticilerinden istekleri;

  1. TİKA’nın Kaşgar’da temsilcilik açması
  2. İbadet özgürlüğünün üzerindeki engellerin kaldırılması
  3. Türkiye  ile olan ticaret hacminin artırılması
  4. Vize problemlerinin giderilmesi
  5. Doğu Türkistan ve Türkiye’deki Üniversiteler  arasındaki değişim anlaşması imzalanması
  6. THY’nin    Urumçi veya Kaşgar’a sefer düzenlemesi
  7. Doğu Türkistanlı Sivil Toplum Örgütlerinin desteklenmesi
  8. Türk Haber Ajansının Urumçi’de büro açması

Konuşma sonrasında Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci hocamız tarafından, Seyit Tümtürk beye hediye takdimi yapılarak konferans sona erdi. 

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.