Farkındalık Konferansı: “UNUTUL(may)AN VATAN DOĞU TÜRKİSTAN”‏

Kahramanmaraş’ımızın etkili derneklerinden; Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği İlimizde, “Sen Unutulanı Seç” etkinlikleri çerçevesinde farkındalık oluşturmak için Endonezya’dan sonra 2.sini; “UNUTUL(may)AN VATAN DOĞU TÜRKİSTAN” konulu Konferans.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2015 14:34
Farkındalık Konferansı: “UNUTUL(may)AN VATAN DOĞU TÜRKİSTAN”‏

Dernek Başkanı Av. Timur Borahan; "Doğu Türkistan’daki Çin işgali ve Çin komünist yönetiminin, Müslüman Türkler üzerinde uygulamış olduğu asimilasyon politikası, adeta zirve yapmış durumda. Doğu Türkistan, Ramazanda orucun yasaklandığı tek bölge.

Çin hükümeti ateizm in yayılması için Müslümanlar üzerinde son derece kanlı eylemler ve baskılar yapmaktadır.

Borahan: Bir Müslüman olarak Müslüman ülkeler üzerinde oynanan oyunların farkına varabilirsek, belki bu sebepten yaşantımızı ve çalışmalarımızı bu doğrultu da gerçekleştirme fırsatı bulabiliriz, Biz de Türkiye’de ve ilimizde Doğu Türkistan ile ilgili ciddi bir kamuoyu hassasiyeti oluşturmak için bu konferansı düzenliyoruz, aynı zaman da da " İsa Yusuf ALPTEKİN (Rh.A) "Gönül arzu eder ki, Türkistan meselesinin halledilmesi davasında öncülük şerefi Türkiye'nin olsun…sözünün de gerçekleşmesine bir nebze de olsun yardımcı olmak için bu önemli konuyu gündem de tutmaya çalışıyoruz, dedi.
            Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği tarafından, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde;  27 Şubat / 8 Cemaziyelevvel 1436 Cuma günü saat 19.30’da yapılacak Seyit Tümtürk (Dünya Uygur Kongresi Başkan Yardımcısı) ‘ün katılacağı “UNUTUL(may)AN VATAN DOĞU TÜRKİSTAN” konulu Konferansımıza tüm basınımızı ve hemşerilerimizi davet ediyoruz.


 

Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği           

         www.merdancevre.net                                              

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.