FETHİ ÇOKKESER: "GENÇ VE KALİTELİ KADRO KURDUK’’

Spor Toto 3. Lig 2. grupta Mücadele edecek olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Teknik Direktör Fethi Çokkeser, Kulüp Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2015 10:22
FETHİ ÇOKKESER: "GENÇ VE KALİTELİ KADRO KURDUK’’

KISA SÜREDE ÇOK İYİ SONUÇ ELDE ETTİK

Yeni sezon hazırlıkların ilk etabını 10 günlük Kahramanmaraş etabı ile başladıklarını, daha sonra Nevşehir Avanos’ta yapılan 14 günlük kamp süreci ile devam ettirdiklerini kaydeden Teknik Direktör Çokkeser, “Yeni sezon öncesi çok kısıtlı bir zamanda çalışmalarımızı sürdürdük. Kısa sürede bir takım oluşturarak hazırlıklarımıza başladık. Birçok takım şuana kadar 80-90 antrenman yaparken, biz şuana kadar 50-60 antrenman yapabildik. Bu kısa sürede yapılan çalışmalar bizim için handikap gibi görülebilir ama biz kısa sürede çok yol kat ettik, çok iyi sonuçlar elde ettik. Oyuncularımın performansları şu ana kadar yüzde 50’nin üzerine çıktı. Bilindiği gibi en profesyonel takım bile dünya yıldızlarını kadrosuna kattı ancak, Teknik Direktörü  Vitor Pereira hala hazır olmadıklarını iddia ediyor. Buna istinaden bizim de tabi ki zamana ihtiyacımız var. Sezona yüzde yüz hazırız diyemeyiz. Ancak ligin başlaması ile birlikte 4-5 hafta da kendimizi toparlayıp, mücadelelerimize yüzde yüz performansla devam edeceğiz. Özellikle Nevşehir kampında oyuncularımıza hızlı bir antrenman programı uygulayarak en azından onların fiziki oluşumlarını sezona hazırlanmış bulunuyoruz. Teknik kadromuz ile birlikte bu kadar dar bir sürede beklediğimizden daha üst seviyeye ulaştık.” diye konuştu.

 

GENÇ VE KALİTELİ KADRO KURDUK!

Takım kalitesi ve takımın oluşumu ile ilgili de genç bir kadro ile yola devam etmek istediklerini açıklayan Teknik Direktör Fethi Çokkeser, “Bu sezon yeni bir takım, ideal bir oyuncu kadrosu ile lige hazırlanıyoruz. Kamp süreci öncesi yönetim kurulumuz ile oturup konuştuğumuzda bize ne kadar bütçe ayrıldığını sordum ve bize sunulan bütçe kapsamında ekonomik, mütevazi bir kadro kurulabileceğini gördüm. Bu açıdan bu bütçe ile hemen kollarımızı sıvadık ve transfer çalışmamıza başladık. Yeni kadromuzda genç ve yetenekli oyuncuların yanına maliyet olarak ta uygun oyuncuları alarak kadromuzu oluşturmaya çalıştık. Bu anlamda genç oyuncuların yanına 4-5 tane de bu ligin tecrübeli isimlerinden, 3. Ligi kaldırabilecek alt yapısı oluşmuş, bize kalite ve güç katacak isimleri aldık. Bunlardan özellikle  Haluk Zeybek, Kalecimiz Ahmet Ölçen, Halil İbrahim Kır, Yusuf Efil, Hüseyin Çelik gibi isimleri aldık. Bu oyuncular tecrübesi ve kalitesi ile bize güç katacak oyunculardır. Genç ve dinamik oyuncularla birlikte bu tecrübeli oyuncuların kalitesini bir araya toplayıp çok iyi, güçlü bir kadro ile lige hazırlandık. Ancak dediğim gibi bu oyuncu topluluğu yeni bir takım ve bütün oyuncular ilk defa bir aradalar. Bu oyuncuların teknik heyetimiz ile belirlediğimiz saha içerisindeki sisteme de uyum sağlaması biraz zaman alabilir. Bu zamanı en kısa süreye çekmek için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Gece gündüz oyuncularımız ile birlikte hem futbol bilgilerini paylaşıyoruz, hem psikolojik olarak, hem de kondisyon olarak onları hazırlamaya çalışıyoruz. Şuanki kadromuz futbol kalitesi açısından çok iyi bir kadro. Bunun yanında kişisel karakter olarak ta çok karakterli oyuncular. Ben bu oyuncularıma gücenerek yola çıkıyorum. İnşallah Allah’ın izni ile herhangi bir sıkıntı, yada sakatlık gibi, cezalı durumlar gibi durumlar yaşamaz isek bu ligi en üst seviyede tamamlamak istiyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

ADLİYESPOR MAÇINDAN PUANLARLA DÖNMEK İSTİYORUZ

En son olarak da bu hafta sonu ligin ilk maçı olan ve deplasmanda oynayacakları Adliyespor maçı ile ilgili de konuşan Çokkeser, “Yeni sezona Adliyespor maçı ile başlayacağız. Şimdi ben mazeret ve bahaneler üretmeden şunu söylemek istiyorum. Yani maç sonrası herhangi bir olumsuzluk oluşur ise kesinlikle böyle demişti, böyle olacağı belliydi gibi sözler sarf edilmesin. Sezonun ilk maçı ilk ciddi sınava çıkacağız. Futbolda her türlü sonuç ihtimali vardır. Ancak biz oradan puanlar almak için oynayacağız. İnşallah bir aksilik yaşamaz ise bu sezon taraftarımızın önüne çıkacağımız ikinci maça 3 puan ile çıkmak istiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.