FETÖ gençleri aşama aşama uyuttu

Diyanet, FETÖ'nün 'altın nesli'ni mercek altına aldı. Örgütte sadece Gülen'in kitaplarının okutulduğunun belirlendiği çalışmada üyelerin beyinlerinin yıkandığı, ümmet-millet-aile-akraba gibi değerlerin erozyona uğratıldığı tespit edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2016 14:53
FETÖ gençleri aşama aşama uyuttu

FETÖ'nün gençleri nasıl uyuşturduğu, kendine bağımlı hale getirdiğinin şifresi çözülüyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'günah galerisini' incelemeye alan Diyanet İşleri Başkanlığı, hain yapılanmanın gençler üzerindeki etkisini araştırdı. Çalışmada çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. FETÖ yapılanması içerisinde yer alan çocukların kişilik ve kimliklerini, aile, millet ve ümmet bağları olmak üzere 4 önemli özelliklerini kaybettiği tespit edildi;

KİŞİLİK VE ŞAHSİYET YOK OLUYOR

 Belli aşamalardan geçirilerek ögüte alınanlar tek taraflı yönlendirmeyle ve enformasyonla yoğun bir beyin yıkamaya tabi tutuldu. Bu kişiler; aklını, ruhunu ve kalbini başkasına kiralayacak kadar beyinleri yıkandığı için mankutlaştırıldı. Bu yüzden de örgüt üyeleri toplumda 'Haşhaşi' diye anılıyor.

ANNE BABA SEVGİSİNİ KAYBETTİLER

Beyinleri yıkanan kişiler anne-baba sevgi ve saygısı, dost, kardeş, akraba sevgisi ve duygusunu kaybetti. Militanlar, örgütü aile bağlarına tercih etti. Bunu kaybettikleri için örgütteki 'abi' ve 'abla'larla ailevi değerleri yaşamaya çalıştılar.

MİLLET BAĞLARI YOK

 Kişilikleri, aile bağları yok edilen FETÖ'cüler millet bağlarını da kaybetti. FETÖ'cüler, kaderde, tasada ve kıvançta toplumla aidiyet hissetmiyor. Bu kişileri ülkelerinin geleceğinden çok örgütün geleceği ilgilendiriyor.

FETÖ ÜMMETİN ÖNÜNE GEÇTİ

Geleneksel cemaatlerde Kur'an ve İslami literatür baz alınarak eğitim verilir. Oysa FETÖ'cüler sadece Fetullah Gülen kitaplarını okumaya zorlandığı için bu yapı içinde yetişen çocuklar, ümmete olan bağını kaybetti.

Ülkenizdeki müminleri uyarın

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Heyeti ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, FETÖ yapılanmasının küresel bir fitne hareketi olduğunun altını çizerek; "Bu hareket sadece ülkemizde değil, bütün İslam dünyasında küresel bir fitne hareketine dönüşmüştür. Rusya'da ve Orta Asya Cumhuriyetlerinde, Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra yeşerebilecek İslam aklını yok eden bir hareket olmuştur. Aynı şekilde Balkan'larda, Afrika'da, Uzak Doğu'da nice Müslüman zekaları heba etmiştir. Kendi ülkelerinizde bu yapının teşkilatlarına karşı Müslüman kardeşlerimizi uyarın" ifadelerini kullandı.

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.