FETÖ ile mücadele eğitimdeki kaliteyi arttırdı

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt FETÖ ile mücadele kapsamında yapılan ihraçlar sonrasında Kahramanmaraş’ta eğitimin kalitesinin arttığı belirtti. FETÖ ile mücadelenin eğitimde...

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2017 13:45
FETÖ ile mücadele eğitimdeki kaliteyi arttırdı

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt FETÖ ile mücadele kapsamında yapılan ihraçlar sonrasında Kahramanmaraş’ta eğitimin kalitesinin arttığı belirtti. FETÖ ile mücadelenin eğitimdeki başarı sıralamasını yükselttiğini ifade eden Akkurt, İhraçlar sonrasındaki açıkların hızla kapandığını söyledi.

Yeni Müfredat değişikliğine de değinen Akkurt, Yeni Müfredat ile birçok önemli değişikliğe imza atıldığını belirterek, Yeni Müfredatın kültürel değerlere daha yakın, gelişen teknolojiye daha uyumlu, Milli ve Manevi değerleri destekleyici olduğunu belirtti.

175 Bin Müracaat ve birçok geri dönüşler ile mevcut müfredatın değiştiğini kaydeden Akkurt, Yeni program ile ilgili gerekli eğitimlerin hızlı bir şekilde verildiğini ve Kahramanmaraş’ta 100 adet Formatör öğretmen olduğunu ve bu öğretmenlerin çevresindeki bütün öğretmenleri gerekli eğitimleri verdiğini vurguladı.

Akkurt: “Şuanda Milli Eğitim Bakanlığı olarak Müfredat Değişikliği ile büyük bir yeniliğe imza atıldı. Yaklaşık olarak 175 bin müracaat sonrasında Müfredat Değişikliği talepleri incelendi ve gereği yapıldı. İl Müdürleri ve İlçe Müdürleri tanıtım toplantılarına alındı. İlimizce yaklaşık 100 civarında formatör öğretmen var. Bu 100 öğretmen kendi branşları itibarıyla branşdaşlarını eğitiyorlar. Salı gününden itibaren program başladı ve bu program ile bütün öğretmenlerimize ulaşmayı hedefliyoruz. 51 Ders programı değişti ve bu değişiklik yaklaşık olarak 100 bin içeriğin değişmesi anlamına geliyor.

Yeni Müfredatta tekrarlar çıkarıldı sadeleştirmeler yapıldı, güncelleştirmeler yapıldı. Türkiye’de Dünya’nın her geçen gün değişen teknolojisi değişen süreçleri ve ayrıntıları bu sürece dahil edildi. Yeni kültür medeniyet anlayışları ve yeni gelişmeler bu mevzuatın içerisinde dahil edildi. Dolayısıyla yeni müfredat, derli toplu kendine özgü, Türkiye’ye özgü bir müfredata büründü. Bizim evrensel değerlerimiz ve milli değerlerimizi de müfredatın içerisine koyduk. Sevgi Saygı hoşgörü gibi evrensel değerler ve Bayrak Sevgisi, Millet Sevgisi gibi Milli Değerlerimizi de koruma altına alarak müfredata dahil ettik.”

YENİ MÜFREDAT YENİ BİR NESİL ORTAYA ÇIKARACAK

Yeni Müfredatta birçok değişikliğe imza atıldığını kaydeden Mehmet Emin Akkurt, Yeni Müfredat ile Daha özgür düşünen, Fikir üreten, Yeniliklere açık bir nesil yetişeceğini söyledi.

Eğitimde normal düzeye geçilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Akkurt, Kahramanmaraş olarak normal eğitime geçmek için gerekli altyapıların yeterli olduğunu söyleyerek, TEOG’da 300 öğrencinin tüm soruları doğru cevaplayarak eğitimdeki kaliteyi artırdıklarını belirtti.

Akkurt açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Bağımsız özgür düşünmeyi, fikir üretmeyi kendisine ilke edinmiş bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Normal eğitime geçme hedefimiz var Türkiye olarak, Biz şu anda 600 derslik yapıyoruz bizim ihtiyaç duyduğumuz derslik sayısı da bin 200 dür. Bizim bunu yapacak altyapıya sahibiz. 2019 yılına kadar Bakanlık arsa alanındaki darlıklar konusunda yardımcı olunacağını ve bu konuda bütçe ayrıldığını bize açıkladı.

Biz şu anda ilk olarak 30 rakamının altına indik. Öğretmen başına düşen öğrenci sayımızda da büyük bir başarı sağladık. Kahramanmaraş’ın öğretmene ihtiyacı var. Eksikliklerimiz zaman içerisinde çözülebilecek düzeyde, Ders Müfredat, Öğretmen Yapısal Binaların iyileştirilmesi eğitimdeki kaliteyi ve başarıyı da getiriyor. TEOG sınavında 300 öğrencimiz soruların tamamına doğru cevap verdi. Okullarımızın taban puanlarında 20 ila 25 puan arasında artış var. Bu da eğitimdeki kalitenin artışının bir örneğidir.

18 Eylül’de okulları açıyoruz, 1050 kurum var, 294 bin öğrencimiz var. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında da önemli bir başarıya ulaştığımız söylenebilir.”

FETÖ İLE MÜCADELE EĞİTİMİ DAHA KALİTELİ HALE GETİRDİ

Fetö ile Mücadele sonrasında nesillerin daha etkin bir eğitim ile verimli sonuçlar elde edildiğini kaydeden Akkurt, Fetö ile mücadele eğitimdeki büyük bir çığır açtığını söyledi. İhraçlar sonrasında açılan boşlukların da hızlı bir şekilde doldurulduğunu kaydeden Akkurt, Örgütün eğitime verdiği zararları minimize etmek adına çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Akkurt: “Bizim puanlarımızın yükselmesi bizim buradan yara almadığımızı gösterir. Mutlaka eksik olduğumuz taraflar olmuştur ama eksiklerimizi telafi edebilecek noktada olmamız lazım. Bu örgütün verdiği zararları minimize etmek adına önemli mesafeler kat ettiğimizi düşünüyorum.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.