FETÖ küresel bir terör örgütüdür

FETÖ küresel bir terör örgütüdür

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2017 15:36
FETÖ küresel bir terör örgütüdür

Afrikalı bakanlara hitap eden Başbakan Yıldırım, “Birçok Afrika ülkesi, bu alçak FETÖ terör örgütünün uzantıları olan okulları, kurumları birer birer kapatıyorlar. Bu, küresel bir terör örgütüdür. Dolayısıyla bu örgütün faaliyetleriyle ilgili ülkelerinizde gereken tedbiri almakta gecikirseniz, aynı tehditle siz de karşı karşıya kalabilirsiniz” dedi.

 Başbakan Binali Yıldırım, “Birçok Afrika ülkesi, bu alçak FETÖ terör örgütünün uzantıları olan okulları, kurumları birer birer kapatıyorlar. Bu, küresel bir terör örgütüdür, 160’tan fazla ülkede faaliyet gösteren. Bunların emperyal uluslararası örgütlerle işbirliği halinde olduğu bugün bir sır değildir” dedi. Yıldırım, bir otelde düzenlenen “Türkiye-Afrika Tarım Bakanları 1. Toplantısı ve Tarım İş Forumu”ndaki konuşmasında, önceki yıllarda Afrika’ya gitmek için en az bir günün yolda geçtiğini, bugün artık Türk Hava Yolları’nın (THY) 50’den fazla noktaya uçuşunun bulunduğunu ve bunun büyük bir kolaylık olduğunu bildirdi. Afrika’da büyükelçilik sayısını artırdıklarını, Afrika ülkeleriyle “kazan-kazan” esasına göre hem ikili ilişkileri hem de Afrika birliğiyle bütün kıtanın konularını görüştüklerini belirten Yıldırım, iki ülke arasında geçmişte yapılan organizasyonları anlattı.

“HER ŞEYİ DOLAR OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Türkiye’nin ortaya koyduğu başarının meydanda olduğunu, belirten Yıldırım, bunun sadece Türkiye’nin değil bölgenin istikrarının başarısı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: “Bugün Türkiye; Suriye, Irak ve bölgede yaşanan istikrarsızlığa, otorite ve yönetim boşluğuna rağmen her türlü terör faaliyetiyle de kararlı mücadelesini bir yandan sürdürürken diğer yandan da evini barkını terk edip canını kurtarmak isteyen milyonlara da evini, kucağını açmış, ekmeğini paylaşmıştır. Biz her şeyi dolar olarak görmüyoruz. Biz, insanlığın her türlü menfaatin üzerinde olduğuna inanan bir toplumuz.” 

“FETÖ’NÜN OKULLARINI KAPATANLARA TEŞEKKÜR”

Başbakan Yıldırım, özellikle Afrika ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarına teşekkürlerini ileterek, şöyle devam etti: “15 Temmuz darbe girişimi karşısında Afrika ülkelerinin büyük bir ekseriyeti, Türkiye’nin yanında yer aldılar. Onunla da kalmadılar, bu alçak FETÖ terör örgütünün uzantıları olan okulları, kurumları birer birer kapatıyorlar. Bu konuda da kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu, küresel bir terör örgütüdür, 160’dan fazla ülkede faaliyet gösteren. Bunların emperyal uluslararası örgütlerle işbirliği halinde olduğu bugün bir sır değildir. Dolayısıyla, bu örgütün faaliyetlerine ülkelerinizde gereken tedbiri almakta gecikirseniz, aynı tehditle siz de karşı karşıya kalabilirsiniz. İstiyoruz ki ilişkilerimizi zehirleyen hiçbir unsur, Afrika ülkeleriyle aramızda kalmasın.”

“AFRİKA’NIN YOL GÖSTERİCİYE DEĞİL YOL ARKADAŞINA İHTİYACI VAR”

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde Afrika’yı en fazla ziyaret eden cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayarak, bunun Türkiye’nin Afrika’nın geleceğine, Afrika ile dayanışmaya ve birlikte çalışmaya verilen önemi gösterdiğine dikkati çekti. Başbakan, “Afrika’nın sorunlarına çözümü yine Afrikalıların kendisi bulacak. Afrika’nın yol göstericiye değil, yol arkadaşına ihtiyacı var. Türkiye bu süreçte Afrika’nın yanında olmaya devam edecek. Ülkemizin de bu uzun yolda Afrika’dan öğreneceği çok şey olduğunu biliyoruz” ifadesini kullandı. (AA) 

‘GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR!’

Antalya’da düzenlenen Türkiye-Afrika Tarım Bakanları 1. Toplantısı ve Tarım İş Forumu’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, forumda 50’ye yakın bakanın bulunduğunu belirterek, “Türkiye son 10 yılda Afrika açılımı bağlamında büyükelçilik sayısını 40’a çıkardı. Aynı şekilde TİKA’nın Afrika’da 16 ofisi bulunuyor” dedi. Bizde yine güzel bir söz vardır, ‘Gidemediğin yer senin değildir’ diyen Yıldırım, şunları dilye getirdi: “Onun için özellikle de bakanlık yaptığım dönemlerde başlattığımız havacılıktaki atılım, bugün Türkiye havacılık sektörünü 15 yıl içinde 6 kat büyüttü. O nedenle Türkiye bugün dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a yapıyor. Bu ne olacak? Türkiye’yi, bir bir küresel buluşma merkezi yapacak.”

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.