FETÖ yeni okul oyununu devreye soktu

FETÖ yeni okul oyununu devreye soktu

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2017 11:45
FETÖ yeni okul oyununu devreye soktu

FETÖ okulların Maarif Vakfı'na geçişini engellemek için, okulları satmış gibi gösteriyor.

FETÖ, yurt dışındaki okulların Maarif Vakfı’na geçmemesi için yeni bir oyunu devreye soktu. Örgüt, okulları Alman vatandaşı olan mensuplarına satmış gibi göstererek Maarif Vakfı’na devredilmesini engellemeye çalıştı. Etiyopya hükümeti hileli satılan altı okulun eğitim lisanslarını iptal etti.

Yeni Şafak gazetesinden Yasemin Asan’ın haberine göre,  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında yurt dışında örgüte bağlı okulların Maarif Vakfı’na devredilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bulundukları ülkelerde ajanlık faaliyeti yürüten ve örgütün kendisi için eleman yetiştirdiği okulların Maarif Vakfı’na devri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarında “FETÖ’nün faaliyetlerine son verilmesini ve ülkeler için tehdit oluşturduğunu” vurguluyor. Ancak FETÖ, okulların Maarif Vakfı’na devredilmemesi için yeni bir oyun planladı. Örgüt, okulları Alman vatandaşı olan Türk uyruklu üyelerine devretmeye başladı.

SON OYUN ETİYOPYA'DA

Bu şekilde okulların Maarif Vakfı’na devredilmesini engellenmeye çalışılan örgüt, son oyununu Etiyopya’da oynadı. Etiyopya’da 6 okulu bulunan FETÖ’ye bağlı isimler, yerel gazetelere okulların satılacağına dair reklamı verdi. Ardından da okulları hileli satış yöntemiyle Türk-Alman vatandaşlığı olan örgüt elemanlarına devretti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu’yla şubat ayında bir araya geldiğinde bu planı anlattı.

LİSANSLARI İPTAL

Wirtu da, ülkesine döndükten sonra hükümeti bu konuda bilgilendirdi. Etiyopya hükümeti FETÖ’nün okullarını incelemeye aldığında FETÖ’cülerin oyununu deşifre etti. Etiyopya hükümeti, Alman vatandaşlarına satılan okulların lisansını iptal etti. Hükümetin bu adımına karşı FETÖ imamları lobi çalışmaları yaparak okulları kurtarmaya çalıştı.

MAARİF VAKFI’NA DEVREDİLECEK

Ancak hileli satışlar okulları kurtaramadı. Bu okullar, gelecek eğitim-öğretim yılında eğitim veremeyecek. Etiyopya hükümeti bir taraftan okulların Maarif Vakfı’na devredilmesi için çalışmalarını yürütüyor. Hukuki çalışma tamamlandıktan sonra Vakıf eğitim vermeye başlayacak.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.