FETÖ'cü tutuklular: Elinizden geleni yapın

FETÖ'cü tutuklular: Elinizden geleni yapın

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2016 14:38
FETÖ'cü tutuklular: Elinizden geleni yapın

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden bir gün önce, Erzurum F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan FETÖ mensuplarının, 15 Temmuz'dan haberdar oldukları ortaya çıktı.

TEHDİT ETTİLER

17-25 Aralık sürecinden bu yana FETÖ operasyonları kapsamında tutuklu bulunan bir grubun, 14 Temmuz günü cezaevi görevlilerini tehdit ettiği belirtildi.

Grubun, "Tüm yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. Artık sizin devriniz kapanıyor. Bugün elinizden gelen her şeyi yapın. Yarın bu fırsatı bulamayabilirsiniz. Tek tek hesap vermeye hazır olun" dedikleri ortaya çıktı. Habertürk'ün haberine göre, Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nın bu gelişme üzerine soruşturma başlattı.

Erzurum'da, FETÖ ile bağlantılı oldukları öne sürülen 39 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, örgütle irtibatlı oldukları iddia edilen infaz koruma memurlarına yönelik çalışma başlattı.

Çalışma sonucu, söz konusu terör örgütü ile bağlantılı oldukları belirtilen 39 infaz koruma memuru, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlıların polisteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.