Fetönün imamı neler yapmış!

Fetönün imamı neler yapmış!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2016 11:52
Fetönün imamı neler yapmış!

HER AY PENSİLVANYAYA

Gözaltına alınan doktorların, ilk operasyondan hemen önce yurtdışına kaçtığı tespit edilen, Kahramanmaraş İl İmamı Rüstem Çetinkaya'ya defalarca sahte sağlık raporu verdikleri belirlendi. Soruşturma kapsamında aranan, aynı zamanda Din Kültürü Öğretmeni olan Rüstem Çetinkaya'nın, sık sık Pensilvanya'ya giderek örgüt lideri Fetullah Gülen'le görüştüğü, gözaltına alınan 3 doktorun da bu ziyaretler sırasında Çetinkaya'yı evinde hasta yatıyormuş gibi gösterdiği ortaya çıktı. Soruşturmayı derinleştiren polis, Çetinkaya'nın son 10 yıl içinde aldığı raporlarla, başta ABD olmak üzere yurt dışında bulunduğu dönemleri inceleyince, günlerin birbiriyle çakıştığını tespit etti. Raporlu olduğu dönemlerde sürekli yurtdışına çıkan Çetinkaya'nın, 2011 yılında Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinde yapılan Akdeniz Bölge İmamları toplantısı da dahil örgütün birçok toplantısına katıldığı, son 5 yılda 400 günden fazla, 17/24 Aralık 2013 darbe girişimleri sonrası ise 11 defa da 170 gün rapor aldığı tespit edildi.

EMEKLİLİK İSTEDİ

Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda Din Kültürü öğretmeni olarak görev yapan ve maaş alan Çetinkaya'nın, öğrencilerine eğitim vermek yerine hem devletten para alıp hem de örgüt çalışmalarına katıldığı belirlendi. FETÖ/PDY örgütüne üye olmak, örgütün Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal kurumlarına paralel bir devlet yapısı oluşturmasına fiili katkıda bulunmak, örgüt adına propaganda yaparak himmet toplamaya öncülük etmek suçlarından hakkında tutuklama kararı bulunan Rüstem Çetinkaya'nın, yurtdışına kaçtıktan sonra avukatı aracılığıyla emeklilik başvurusu yaptığı da öğrenildi.

ÖRGÜT PARALARINI DA ZİMMETİNE GEÇİRMİŞ

FETÖ/PDY örgütünün sırasıyla Mersin, Malatya ve Kahramanmaraş il imamlığını yapan Rüstem Çetinkaya'nın, Mersin'de görev yaparken, örgüt paralarını zimmetine geçirdiği tespit edilmiş, durum cemaat müfettişlerince Gülen'e rapor halinde iletilmişti.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.