FIFA'dan men cezası

FIFA, Çaykur Rizespor ile yaptığı sözleşmenin şartlarına uymadığı gerekçesi ile İranlı milli futbolcu Mehdi Taremi'ye 4 ay men cezası verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Eylül 2017 11:15
FIFA'dan men cezası

Çaykur Rizespor Kulübünden yapılan açıklama, 2016-2017 sezonunda transfer edilen Mehdi Taremi'nin sözleşme şartlarını yerine getirmeden Türkiye'den ayrıldığı, bu nedenle oyuncu ve transferini gerçekleştiren Persepolis aleyhine FIFA'ya başvuru yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada FIFA'nın konuyla ilgili karar verdiği belirtilerek, "Kulübümüz 789 bin 500 avro tazminat almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Mehdi Taremi için 4 ay men cezasına ve Persepolis Kulübü için de iki dönem transfer yasağına hükmedilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Çaykur Rizespor'un 2016-2017 sezonu başında transfer ettiği Taremi, bir süre Rize ekibi ile idmanlara çıktıktan sonra eski takımının taraftarlarının geri dönmesi için kendisi ve ailesini baskı altına aldığı yönünde iddialarda bulunarak, izin almadan ve sözleşme şartlarını yerine getirmeden Türkiye'den ayrılarak Persepolis ile sözleşme imzalamıştı.

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.