Fikret Orman: Şımarmadan yolumuza devam edeceğiz

Fikret Orman: Şımarmadan yolumuza devam edeceğiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2017 13:46
Fikret Orman: Şımarmadan yolumuza devam edeceğiz

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, başarılarındaki en büyük sırrın sevgi olduğunu dile getirerek, “Biz şu olduk, bu olduk, şımaralım demeden kendi çizgimizde kulübümüzü yönetmeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Orman, Avrupa kupası hayalinin de somut bir hedef haline geldiğini vurguladı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, ligde son haftalara girilirken şampiyonluk yolunda avantajlı olduklarını ancak bunu garantilemediklerini söyledi. Geride kalan 28 maçta 2 mağlubiyet aldıklarını belirten Başkan Orman, "Önümüzde 6 maç bulunuyor, 7 puanlık fark büyük bir avantaj. Süleyman Seba'dan öğrenadiğim bir laf var; 'Seçim, seçim sandığında kazanılır' diye. 2004 seçimlerinde bunu yaşamışımdır. Aynı şekilde şampiyonluk gerçekleştiği zaman kazanılır. Şampiyon olmadan 'kazandık' diye bir şey yok. Neticede bu futbol ama avantajlı olduğumuz da kesin" ifadelerini kullandı.

ALLAH BİR DAHA NASİP ETSİN

Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynanacak lig maçında şampiyonluğunu ilan etme olasılığı bulunduğunu ancak böyle bir hayalinin olmadığını dile getirdi. Başkan Drman bu konfda yaptığı açıklamada, “Esas olan Beşiktaş'ın şampiyon olması, gerisi teferruat. Fenerbahçe son zamanlarda iyi toparlandı. Fenerbahçe maçından önce Medipol Başakşehir maçı daha önemli" şeklinde konuştu. Beşiktaş'ın iyi bir rotada gittiğini dile getiren Orman, “Biz 'Şu olduk, bu olduk, şımaralım, şuradan şunu getirelim' demedik. Kendi çizgimizde kulübümüzü yönetmeye çalışıyoruz. Allah nasip etsin üçüncüsünü de yaşayalım" diye konuştu.

Ramazan'da kutlama yapmayıdüşünmüyorum

Beşiktaş'ın şampiyonluğu kazanması halinde Karadeniz ve Güneydoğu şehirlerinde organize edilecek kutlamalara katılacağını söyleyen Orman, şampiyonluğun Ramazan ayına denk gelmesi halinde kutlama yapmayacağını belirtti. Geçen sezon kazanılan şampiyonluğun ardından Avrupa'da da kutlamalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Orman, şu ifadeleri kullandı; "Bu benim değil Beşiktaşlı'ların yaşayacağı bir sevinç. Hep aynı bölgedeki insanları mutlu etmektense biraz da başka bölgedeki insanlarla temas olmasını istiyorum. Biz Beşiktaş'ı öyle ayağa kaldırdık. Sevgilerle, dualarla Beşiktaş bir yere geldi."

 

Mutluluğun olmadığı yerdebaşarı olmaz

Beşiktaş'ta mutlu bir aile ortamı tesis etmeye özen gösterdiklerine dikkati çeken Fikret Orman, "Mutluluğun olmadığı yerde başarı olmaz. Futbol ekibini sadece sahadaki 11 olarak görmemek lazım. Ersan ve Demba Ba'nın buraya gelmesi Beşiktaş'ın aile yapısının göstergesidir" şeklinde konuştu.

F.bahçe'nin güçlenmesi işimize gelir

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Süper Lig ve Avrupa'daki hedeflerinin yanı sıra kulübün diğer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Güçlü bir Türk futboluna ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Orman, "Fenerbahçe'nin güçlenmesi bizi rahatsız etmez. Fenerbahçe'nin güçlenmemesi bizim için kötü bir şey. Kuvvetli bir Fenerbahçe bizim için iyi bir rekabettir. Kuvvetli bir Beşiktaş onlar için rekabettir. Türk futbolunun Galatasaray, Trabzonspor'a, Bursaspor'a, Başakşehir'e ihtiyacı var. Güçlü bir Türk futboluna ihtiyacımız var. Futbol ailesinin bir bütçesi var, bir yerlere geldik ama artık sıçrama yapmamız lazım" dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının takımlarının iyi sezon geçirmediğini düşündüğünü anlatan Fikret Orman, "Üç kulübün de tek hedefi her zaman şampiyonluktur. Beşiktaş'ı aldığımız dönemki şartlar Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın şartlarından yüz kat daha kötüydü. Kulübü aldığımızda ne stat vardı, ne takım vardı, ne de moral vardı. Onların şu anda abartılacak bir şeyleri yok. Lig, oyun gibidir. Kartlar dağıtıldı, oyun oynandı ve bitti. Tekrar karılır, yeni bir oyun başlar" diye konuştu.

MEHMET EKİCİ İSTEDİĞİNİ SÖYLESİN

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Orman, Trabzonspor ile yollarını ayıran futbolcu Mehmet Ekici'nin, Fenerbahçe'ye transferini engelleyenlerin olduğunu ve Fikret Orman'la yaşadıklarını anlatacağı şeklindeki açıklamasına da cevap verdi. Beşiktaş'ın gizli bir işi olmadığını söyleyen Orman, "Ne istiyorsa anlatsın. Bizim gizli, acayip bir işimiz yok. Kim ne şekilde mücadele etmek istiyorsa aynı şekilde karşılığını görür. Beşiktaş, kimsenin gücünü gösterme yeri değildir. Beşiktaş çok ciddi, asil ve kuvvetli bir kulüptür. Beşiktaş'la mücadele ederken 'Ben şöyle yaparım, böyle yaparım" demeyeceksiniz. Mehmet ne istiyorsa anlatsın, cevabını alır. Biz kim ne şekilde geliyorsa üslubumuz içinde aynı şekilde karşılığını veriyoruz" ifadelerini kullandı.

UEFA Kupası hayal değil

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluk yaşamanın kendileri için UEFA Şampiyonlar Ligi'nden daha gerçekçi bir hedef olduğunu vurgulayan Orman, şunları kaydetti, "Şampiyonlar Ligi'nde yarı final belki olabilir ama final ve kupa, şu aşamada konsantre olmak için erken olarak görüyorum. Galatasaray, UEFA Kupası'nı 2000'de aldı. Fenerbahçe'nin bir yarı finali var. Beşiktaş da bu kupayı alabilir. Kime sorsanız Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı alabileceğine inancı var. Şampiyonlar Ligi'nden başladığımız zaman hedefimiz bir üst tura geçmek ve gidebildiğimiz yere kadar gitmektir. 'Şampiyonlar Ligi'nde üst tura gitmeyelim de UEFA'ya gidelim' gibi bir stratejimiz olamaz. O doğaçlama olan bir şey. UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı almak daha gerçekçi bir hedef olarak gözüküyor. Bu sihirbazlık gerektiren bir şey değil. Büyük bir olasılık içinde. Bir tek bizim açımızdan değil seneye UEFA Avrupa Ligi'nde çok daha güçlü bir Türkiye olacaktır."

Muharrem Usta'yı destekliyoruz

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta'nın, Beşiktaş'ı örnek aldıkları yönündeki açıklaması ile ilgili de konuşan Orman, "Biz de Muharrem Usta'yı destekliyoruz. Trabzonspor çok büyük bir camiadır. Türk futbolunun Trabzonspor'a ihtiyacı var. Düzgün işler yapanları futbol ailesi olarak desteklememiz lazım. Trabzonspor yeni stadını yaptı. İyi bir teknik kadrosu ve oyuncuları var. İyi şeyler de yapıyorlar" ifadelerini kullandı. Orman, Olcay için ise "Beşiktaş'ın evladıdır. Ne zaman istiyorsa gelebilir" şeklinde konuştu.

Yanlış hesap Lyon'dan döner

UEFA'nın, Beşiktaş'a verdiği 2 yıl ertelemeli 1 yıllık men cezasına değinen Fikret Orman, savunmaya gideceğini hatırlattı. Türkiye'nin lobicilik konusunda zayıf olduğunu savunan Orman, "Servet Yardımcı'nın UEFA Yönetim Kurulu'nda olmasını çok önemsiyorum. Kulüp olarak da destekledik ancak haksızlık yapmayalım; daha dün bir bugün iki" dedi.

Stadı benden başkası yıkamazdı

Beşiktaş'ta Vodafone Arena ile birçok şeyin değiştiğini vurgulayan Orman, stadı kendisinden başkasının yapamayacağını savundu. Orman, "O stadı benden başka kimse yıkamazdı, benden başka da kimse kolay kolay yapamazdı. Çok büyük risklerdi" ifadelerini kullandı. Fikret Orman, Vodafone Arena'ya bir Kartal heykeli yapılacağını da sözlerine ekledi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.