Fırnızda kış gelmeden engeller kalkacak

Bu bölgelerden Fırnız Havzasında çalışmalar yapan Kahramanmaraş Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Koyunlu 38 bin engelli vatandaşa dev hizmetin müjdesini verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mayıs 2018 10:57
Fırnızda kış gelmeden engeller kalkacak

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Kalkınma bakanlığının girişimleri sonucunda Kahramanmaraş’ın 3 bölgesi turizme açılmıştı.

Kahramanmaraş Engelsiz Yaşam Merkezi çalışmaları kapsamında fırnız havzasında yapılacak olan hizmetler 38 bin engelli vatandaşımıza büyük kolaylık sağlayacak. Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Koyunlu:

“Bu yıl kalkınma bakanlığımız Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı kontrolünde bir takım yatırım çalışmaları başlattı. Bu yatırım çalışmalarından bir kısmı da Kahramanmaraş’tadır. Kalkınma Bakanlığımız Döngel Mağaraları, Yavşan yaylası ve Fırnız Havzasını turizme açtı. Bu bölgeler için hazırlanacak projeleri yalnızca resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları hazırlayacak.

Bizlerde çalışma yapılacak alanı Fırnız olarak belirledik. Projenin yüzde 75’i hibe kalanını da belediyeler üstlenecek. Bunlarda yine proje bittikten sonra şartnameleri imzalayacaklar” ifadelerini kullandı.

“KOMŞU İLLERDEN TURİZM KONVOYLARI OLUŞTURULACAK”

Projenin engelsiz yaşam kapsamında il genelinde ve çevre illerde ki engellilere yönelik bir hamle olduğunu hatırlatan Koyunlu, kış gelmeden hizmete gireceğini taahhüt etti:

“Bu proje Kahramanmaraş il sınırları içerisinde ki 38 bin engelliye hitap edecek. Tabi yalnızca engellilere değil tüm vatandaşlarımıza hizmet sunacağız. Yine komşu illerden engelli ve sağlıklı vatandaşlar tarafından turizm konvoyları oluşturacağız. Kahramanmaraş engelsiz yaşam turizmi ve yaşam merkezi yapacağız.

Bunun yanında Fırnız Havzasında çevre düzenlemeleri ve kamelyalar yapacağız. Engellilerin tekerlekli sandalyelerle kullanabilecekleri salıncaklar yapılacak. Tabi tüm turizm hizmetleri ücretsiz olacak.

Seçimlerin bitiminden 2 ay kadar sonra bakanlığa sunulmuş olacak. Çok çalışarak kış gelmeden bitirmeyi vatandaşlarımıza taahhüt ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.