Fitneciler kaybetti, AK kadrolar kazandı

Fitneciler kaybetti, AK kadrolar kazandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2017 12:39
Fitneciler kaybetti, AK kadrolar kazandı

Terörle mücadeleden ekonomiye, özgürlüklerden yatırımlara kadar sıçrama sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’yi yeniden şaha kaldıracağını belirten uzmanlar, yeni atılım dönemi ile birlikte davası için nefsini ayaklar altına almayı başaran AK kadroların kazandığını, fitnecilerin ise kaybettiğini söylediler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu ve ilk genel başkanı olduğu AK Parti’nin dümenine 998 gün aradan sonra yeniden geçti. Referandumda kabul edilen Anayasa değişikliği çerçevesinde 2 Mayıs’ta partisine kurucu üyeliği yeniden ihdas edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Genel Başkanlığı üstlenmesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş sürecinde de önemli bir viraj geride bırakıldı. Yeni atılım dönemi için MYK ve MKYK’da köklü değişikliklerin yapıldığı tarihi kongrede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşkilatta yenilenmenin sinyalini vermesi dikkat çekti. Terörle mücadeleden ekonomiye, özgürlüklerden yatırımlara kadar sıçrama sözü veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’yi yeniden şaha kaldıracağını dile getiren siyasiler, hukukçular ve danışmanlık şirketleri, değişimin lideriyle milletin partisinin buluştuğunu, yeni atılım dönemi ile birlikte davası için nefsini ayaklar altına almayı başaran AK kadroların kazandığını, fitnecilerin ise kaybettiğini ifade ettiler.  

KIRIK: ERDOĞAN’IN DÖNÜŞÜ HERŞEYİ DEĞİŞTİRECEK

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ali Murat Kırık, yeni döneme gençlerin damgasını vuracağını dile getirerek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrardan AK Parti’ye geçmesi; Türkiye’nin son dönemdeki en büyük kazanımı olmuştur. AK Parti gibi Türkiye’nin her bölgesinden oy almayı başaran siyasi bir oluşum Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerek parti içinde gerekse de parti dışında yapacağı reformlarla yeniden ilk günkü aşkla faaliyetlerini sürdürecektir. Yeni dönemde Erdoğan’ın gençlere yer vereceği kuvvetle muhtemeldir. Nitekim anayasa değişikliğinde yapmış olduğu “gençlik” vurgusu bunun en temel göstergesidir. AK Parti, halka bütünleşen ve halkın sorunlarını çok iyi analiz edebilen bir parti olduğu için Erdoğan MKYK’da yapmış olduğu değişim muhtemelen il ve ilçe teşkilatlarına da yansıyacaktır.” şeklinde konuştu.Yard. Doç. Dr. Kırık, AK Parti’nin yeni dönemde gerek geleneksel medyada, gerekse de yeni medya alanında gerekli atılımları gerçekleştireceğini belirtti.

ÖZDEMİR: BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKTI

Avukat Kerami Özdemir ise, AK Parti’ye yön vermeye kalkanların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiye dönüşü ile tarihe karışacağını belirterek, “Siyasi partilerin geçmişte hangi zorluklarla karşılaştıkları hangi konularda üstün başarıları olduğunu kuşkusuz en iyi bilen kurucu liderleridir. Anayasal şartlar nedeni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiden ayrılması partide bazı aksaklıklar hatta zafiyetler olmuş olabilir. Ancak anayasal şartların oluşması, Erdoğan’ın AK Parti’ye dönmesi ve partide oluşan zafiyetlerin en kısa sürede aşılacağını gösterir. Erdoğan’ın partiye dönmesi ve partide öz eleştiri temelli revizyona gitmesi, kan ve vizyon tazelemesi özellikle AK Parti muhaliflerinin “AK Parti de ANAP gibi olacak” beklentisini boşa çıkarmıştır. Erdoğan’ın partiye dönüşü gelecek dönemde daha etkin daha çok oy alan ve gündem belirleyen devrimci dönüşümcü bir partinin ayak sesidir.” dedi. Avukat Özdemir, yeni dönem ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yokluğunda partiyi yönlendirmeye çalışan odakların gücünün de tamamen kırılacağını söyledi. 

KULAT: BEKLEMEDİKLERİ DİRENİŞİ ERDOĞAN’DAN GÖRDÜLER

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat da, haysiyet cellatlarının algı operasyonları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığını ancak başarısızlığa uğradığına dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milletin yanında hatta bunun ötesinde milletin önünde bir silahlı darbeye karşı ölümüne durarak mücadele verdi. Onun bu duruşu milletten samimi karşılık buldu. Bu ülkede suret-i haktan görünen ve milletin milli ve dini duygularını istismar eden devşirme güç odakları batı tandansli algı operasyonlarının oluşturdukları haysiyet cellatlıkları ile 17 - 25 Aralık ile başlattıkları darbe sürecinde beklemedikleri direnişi Recep Tayyip Erdoğan ile gördüler” diye konuştu. Yeni dönemde yeni politikaların oluşacağını bildiren Kulat, “Artık yeni dönemle sınır ötesi operasyonlar da yapılacak, ekonomide başta bakanlar kurulu olmak üzere yeni bir revizyon ile yeni bir vizyon uygulaması bu haftadan itibaren gündeme gelecek. Diplomasi de ise son 25 gündeki geziler ipuçlarını veriyor. Yeni dış politika çoklu ve alternatifli politikalar. Çin, Hindistan, Rusya, ABD ve Ortadoğu denklemi dikkate alınırken Türk İslam coğrafyasına yönelik yeni vizyon politikalar geliştirilecek” ifadelerini kullandı.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.