Fiyatlar istikrarını korumuyor

Mahrukatçı esnafı Cevdet Şahin, odun-kömür fiyatlarında ki artışlar esnaf ve vatandaşların nasıl etkilendiği konusunda gazetemize açıklamalar yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2018 11:58
Fiyatlar istikrarını korumuyor

Şahin; “Kış sezonu neredeyse girmiş olmasına rağmen halen kömür fiyatlarında bir belirsizlik mevcut. Odun fiyatları 500–600 ₺ civarlarında seyrederken kömür fiyatlarında sürekli dalgalanmalar söz konusu ve şuan net fiyat belirleyemiyoruz. Kömürün dolar endeksli olması nedeniyle biz esnaflar ve nihai tüketici açısından büyük zorluklar ortaya çıkıyor. Fiyatlarda %60 oranında arışlar söz konusu ve vatandaşta bundan şikâyetçi. Esnaf şuan ağır bir yükün altında, küçük esnaflar kalkınamıyor” dedi.

Geçtiğimiz yıllar ve bu yılı da Kıyaslayan Şahin; “Geçtiğimiz yıllarda 800–900 ₺ civarı ısınan evler bu yıl 1700–1900 ₺ arasında seyredecek. Tedarikçi firmalardan temin ederken dolar bazında alıyor satarken Türk Lirası ile sattığımız zaman esnafa yansıması çok daha maliyetli oluyor. Geçtiğimiz yıllarda satış yaptığımız ve halen dönü yapmayan müşterilerimiz var ve sıkıntılı süreçte bizimde ekonomik bunalıma meyil etmemizde büyük rol oynuyor” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.