Fiyatların vatandaşlara yansıması ağır

Çam Ticaret İşletme Sahibi Mahrukatçı Esnafı Hasan Çam; kömür fiyatlarının vatandaşlara yansıması geçen yıla nazaran bu yıl çok daha ağır olacak dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2018 11:57
Fiyatların vatandaşlara yansıması ağır

Çam; “Geçen yıla göre bu yıl ısınma bedelleri %100 zam yedi diyebiliriz. Geçen yıl 900 ₺ ye ısınan bir ev bu yıl 1300 ile 1700 ₺ arası ısınma bedelleriyle karşılaşıyoruz. Kömürlerin kalitelerine göre çeşitleri vardır fiyat aralıkları kur ve kalite endeksli olarak belirleniyor. Doğalgazın Maraş ağına yaygınlaşmasıyla bizim işlerimizi %60 oranında düştü. Kömür fiyatlarının dolar kuruna endeksli olması ve fiyatlardaki olağanüstü artışlarında vatandaşlara bir yansıması olacak. Bu yansıma da %100 oranında olarak belirtmek yeridir” dedi.

Geçtiğimiz dönemler ile bu yıl ki fiyatları değerlendiren Çam; "Geçen yıl 700 ₺ ye aldıkları kömür bu yıl 1400 ₺ olarak fiyat bilgisi olarak belirtmemiz gerekiyor. İthal kömürlerin haricinde yerli kömürümüz olduğunu ve fiyatlarının daha uygun olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Ama yerli kömürlerimizin piyasaya sürülüp satışının yapılması çevre sağlığı dolayısıyla yasaklandı. Kül ve karbon monoksit salınımı dolayısıyla yasak olduğunu biliyoruz. İthal kömürlerde kül, kükürt oranı bir takım işlemler görerek bu hali alıyor. Yerli kömürlerimizde bu işlemlere tabii tutulmasıyla hem vatandaşı hem esnafı gözle görülür derecede rahatlatacaktır” sözlerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.