Gaziantep su ihtiyacının yüzde 5'ini kendi kaynaklarından geri kalanını Kahramanmaraş'tan karşılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eyup Sultan mahallesini ziyaret ederek projeler hakkında bilgiler verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2018 17:54
Gaziantep su ihtiyacının yüzde 5'ini kendi kaynaklarından geri kalanını Kahramanmaraş'tan karşılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ‘Halka Hizmet Hakk’a Hizmet’ bakışıyla hizmet ürettiklerini vurgulayarak, “Hizmette ‘Kürdü Türk’ten, kadını erkekten, engelliyi engelsizden asla ayırt etmedik. Şekilcilikten çıkın insanın aklına kalbine bakın’ dedik. 16 yıllık engelli koşuda her zaman Hakk’a inandık, halkımıza güvendik. İnsanın doğumdan ölüme en yakın hizmet aldığı yer belediyelerdir, o yüzden yerel kalkınmayı çok önemsiyorum. Bir şehirde alt yapı olmazsa, kaldırımlarda yallarda sorun olursa, sosyal hayat desteklenmezse hizmet hızlıca ulaştırılmazsa o zaman yola çıkamazsınız. Kentin en büyük sorununu konut olarak gördük ve Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde Kuzey Şehir projesini hayata geçirdik. İlk etabını oluşturan 3 bin 500 konutun inşaatı büyük oranda tamamlandı. 8,5 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak, yaklaşık 250 bin kişinin yaşayacağı Kuzey Şehir, Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak.

Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) ortaklığında yürütülen "Düzbağ İçme Suyu Projesiyle Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Düzbağ beldesinden doğan ve Fırat Nehri'nin bir kolu olan Göksu Çayı'nın suyu Gaziantep'e akacak. Hızla ilerleyen proje, 9 ayda yüzde 40 seviyesine geldi. Su yönetimi bölgemiz ve şehrimiz için petrol ve altın kaynaklarının yönetimi kadar önemli çünkü baktığımız zaman 2,5 milyon insanın yaşadığı Gaziantep'te en önemli sorun su yönetimi. Belediye başkanlığında mart ayında 4. yılımı tamamlanmış olacağım. Dev projeleri hayata geçirmek için yola çıktık. Bizim zamanı çok iyi yönetmemiz, tüneller açarak, bu suyu zaman kaybetmeden buraya getirmemiz gerekiyordu. Gaziantep'in su ihtiyacının yüzde 5'i kentin kendi kaynaklarından, geri kalan kısmının ise Kahramanmaraş'tan karşılanıyor. Eğer su yönetiminde başarısız olsaydık, diğer projelerdeki başarılarımızın bir anlamı olmayacaktı. Cumhuriyet tarihi boyunca 5 bin 600 kilometre boru döşenmiş. Biz 3,5 yılda buna 3 bin 600 kilometre ilave yaptık. Bu kayıp kaçağın yüzde 55'lerden yüzde 40'lara düşürülmesini sağladı. Zaten olmayan suyun yarısını kente gelmeden yolda kaybediyorduk. Halkımızın şubat ayındaki faturalarına bunun sonucunu yüzde 15 oranında indirim olarak yansıttık. Yeşil yeşil yeşil Şehrin 4’te 3’ü gri alan. Bir anne, bir kadın, bir başkan olarak yüreğim oynuyor. Nerede bir alan bulsak yeşile çeviriyoruz. Eyup Sultan Mahallesinde yaşayan çocukların yeşil ve sulu bir alanda büyümesini önemsiyorum, çünkü, Mimar Sinan Camii’nin penceresinden bakan bir çocukla gri bir evin penceresinden bakın çocuğun ufku bir olur mu? Bize düşen görev çocuklarımızın geleceğini güzelleştirmek, dünyayı cennete dönüştürmektir. Yeşil ve spor alanı çoğaltmak için nerede boş alan varsa orayı güzelleştiriyoruz. En büyük sorunumuz yer, okul, hastane, park ve spor alanı yapacağız ama yer bulamıyoruz. Çarpık zihniyetlerle çarpık kentleşmiş bir noktada yıkmadan düzelmiyor. Yol açmak için bina yıkan başka bir şehir var mı” diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından GASKİ Hacıbaba Su Deposu alanında 3 adet düğün salonunun yanı sıra spor ve GASMEK kurslarının yer alacağı 11 dönüme kurulacak olan sosyal tesisin iki ay içerisinde temelinin atılacağını müjdeleyen Şahin, bölge halkının ihtiyaçlarını giderebilmek için çalıştıklarını söyledi.
Eyüp Sultan Mahalle Muhtarı Mehmet Akif Durak, mahallenin altyapıyla ilgili sıkıntılarının GASKİ tarafından ivedilikle giderildiğini belirterek, mahallede yeşil alan ve düğün salonu eksikliğinin baş gösterdiğini dile getirdi.

İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.