Gaziler bu köklü devletin temelleridir

Gaziler bu köklü devletin temelleridir

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2016 11:42
Gaziler bu köklü devletin temelleridir

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, vatan ve millet aşkıyla canlarını ortaya koyan Gazilerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin en sağlam temelleri olduğunu kaydetti.

Başkan Mahçiçek, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Mukaddes vatan toprağı için şehadete koşan, bu uğurda bedenini siper ederek gazi olan kahramanları minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahçiçek, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Mazisi şan ve şerefle dolu olan Necip Milletimizin, en kıymetli değer yargılarından birisi de vatan için ‘gaza’ etmek, bu uğurda şehit ve gazi olmaktır. Anadolu’yu bizlere vatan yapan, Çanakkale’de destanlar yazan ve Sakarya’da tarihin akışını değiştiren işte bu anlayıştır… 15 Temmuz hain darbe girişiminde, ihanet şebekelerine ‘dur’ diyen, iradesine ve yarınlarına sahip çıkan işte bu düşüncedir.

Şerefli tarihinden, şehit ve gazilerinin aziz hatırasından aldığı güçle istikbale yürüyen bu asil milleti, hiçbir güç durduramayacaktır. Karşımıza çıkan her türlü tehdidi, terörü ve belayı, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bertaraf edeceğimizden eminiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik Rütbesi ve Gazilik unvanı verilişinin 95. Yıldönümünü ve Gaziler Gününü kutluyorum. Milletimizin huzur ve güveni için, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını siper eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.