Geleceğin neslini kurtaracak nesil yetişiyor

Geleceğin neslini kurtaracak nesil yetişiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2017 12:28
Geleceğin neslini kurtaracak nesil yetişiyor

Kahramanmaraş Doğukent Kuran Kursu’nda dördüncü sınıfı bitiren öğrenciler Hafızlık Eğitimi için canla başla çalışıyorlar. Küçük yaşta başladıkları dini eğitimlerini Hafızlıkla süslemeyi isteyen minik yürekler, Her geçen gün yaptıkları programlarla hafızlık eğitiminde bir ileri seviyeye geçiyorlar.

 

Kahramanmaraş Doğukent Kuran Kursu Müdürü aynı zamanda Usta Öğretici Sait Duman, Hafızlık eğitimi ile gelişen neslin, bütün nesli kurtarabilecek bir güce sahip olduğunu kaydetti.

Küçük yaştaki çocuklara Hafızlık eğitimini büyük bir çaba ile verdiklerini kaydeden Duman, Öğrencilerin küçük yaşta zihinlerinin daha aktif ve hareketli olduğu için küçük yaşta eğitime başlandığını belirtti.

İşadamlarına çağrıda bulunan Duman, Bir hafız yetiştirmenin bir nesil yetiştirmek gibi olduğunu belirterek, Şehrimize yeni Kuran Kursları açılarak onlara maddi ve manevi olarak desteklenerek Hafızlık eğitiminin Özel’de Kahramanmaraş’ta genelde Türkiye’de yayılmasını sağlamanın çok önemli olduğunu kaydetti.

gelecegin-neslini-kurtaracak-nesil-yetisiyor1.jpg

Duman: “Kuran Kursumuz yatılı hafızlık eğitiminin yapıldığı,  33 yatak kapasitesinin olduğu, yaklaşık 27 öğrencinin de burada gündüz eğitim görüp akşam evinde yattığı bir eğitim müessesi. Kursumuz 2013 yılında hizmete geçti. Kursumuzun açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bizim başarılarımızın arkasında görünmeyen kahramanlarımızın imzası vardır. Bu kursa samimi şekilde destek veren maddi ve manevi bize destek veren kuran dostları vardır. Bu dostlarımız bizim her zaman için arkamızdalar yanımızdalar. Bu kursun en ufak bir ihtiyacı olduğu zaman acil şekilde halledilmesi için gayret gösteriyorlar.

Bizim Doğukent Mahalle Muhtarımız Ahmet Bayraktar abimiz maddi ve manevi olarak yanımızda yer alan değerli abimize buradan teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ın en tecrübeli hocalarından Hüseyin Sarıkaya hocamız diğer genç hocalarımız canla başla mesai saati gözetmeksizin çalışıyorlar.

gelecegin-neslini-kurtaracak-nesil-yetisiyor2.jpg

Uzun yıllar öğretici görevinden bulunan bir insan olarak hafızlık eğitimi küçük yaşta yapılması gereken bir eğitim çocuklarımızın yavrularımızın ezber yapması gereken bir yaşta yapılması gerekirken büyük yaşta başlamaları bu işi zorlaştırıyor. Geçmiş dönemdeki kısıtlamalar yüzüne sekizinci sınıf öğrencilerini hafızlığa alıyorduk ancak yeni çalışmalar ile ortaokul seviyesindeki öğrencileri de almaya başladık ve başarımız olağanüstü artıyor.

Şehrimizde ve ülkemizde çok güzel gelişmeler var. Milli eğitim bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın ortaklaşa başlattığı projeler ile buradan mezun olan çocuklar boşta kalmıyorlar, Proje İmam Hatip Liselerinde eğitimlerine devam ediyor.

Çocuklarımız hafızlığını bizde bitirip Hoca Ahmet Yesevi lisesinde tahsiline devam ediyorlar.  Bundan sonraki ilk hedefimiz Hafız İmam Hatip Ortaokulu açılacaktır. Bu okulda hafızlık eğitimini en kısa sürede bitirebilecek çocuklarımız sınav ile oralara alınacaktır. Müftülüğün, Diyanet’in destekleri ile hayata geçirmeye çalışacağız.”

gelecegin-neslini-kurtaracak-nesil-yetisiyor3.jpg

YENİ KURSLARA İHTİYACIMIZ VAR

İnsanların çocuklarını hafızlık eğitimine vermek için adeta yarıştıklarını belirten Sait Duman, Yeni yapılacak Hafızlık Kursları ile bu açıkların birçoğunun kapatılması gerektiğini belirtti.

Talep yoğunluğundan dolayı öğrencileri sınavla aldıklarını belirten Duman, Birçok yeni hafızlık kursu açılarak öğrencilerin taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi.

“Biz Kahramanmaraş’ta Doğukent Kuran Kursu gibi 15’e yakın kurs var. Halkımız hafızlık eğitimine çocuklarını vermek için bir yarış halindeler. Artık bizde sınav ile öğrenci alır olduk. Bizler Kahramanmaraş’ta bu müesseselerin daha da çok artırılmasını iş adamlarımızdan, büyüklerimizden en azından kendi adlarına ait böyle kuran kursları yapılıp Genelde Kahramanmaraş’ta yayılmasını, Özelde de Doğukentte daha fazla yayılmasını istiyoruz.

gelecegin-neslini-kurtaracak-nesil-yetisiyor4.jpg

Maddi gelişmelerin toplumları huzurlu ve mutlu ettiği kanaatinde değilim. Toplumlar ne kadar ileri giderlerse gitsinler o toplumlarda manevi haz olmadığı sürece her zaman bir şeylerin eksik olacağı kanaatindeyim. Geleceğimizin teminatı olan milletimizin ve devletimizin bel kemiği olan bu gençliğimizi kurtarmak adına bu yavrularımıza sahip çıkmak zorundayız. Manevi ve dini eğitim veren kurumlara yakın olmak zorundayız.
Bu eğitim müesseselerinin çoğaltılmasını istiyoruz.  Gençliğimizin yavrularımızın bu müesseselerde her türlü sosyal imkanların sunulması ve buraların cazibe haline getirilmesi gerekiyor.”

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.