Gelişen teknoloji hayatı güzelleştiriyor

Gelişen teknoloji hayatı güzelleştiriyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2017 18:05
Gelişen teknoloji hayatı güzelleştiriyor

Kahramanmaraş’ta yaygınlaşan apartman kültürü ve gelişen teknoloji merkezi uydu sistemini de yaygınlaştırdı. İstanbul Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kölebay merkezi uydu sistemlerinin ve güvenlik sistemlerinin faydalarını gazetemize anlattı.

Volkan Kölebay merkezi sistemlerin binalarda görüntü kirliliğini ortadan kaldırdığını ve bina güvenliği için kamera sisteminin gerekli olduğunu belirtti.

Volkan Kölebay açıklamasında; “Merkezi Dağıtım Sistemi, 2 ve daha çok hanenin bulunduğu binalarda bir merkezden, tüm hanelere TV yayını ulaşmasını sağlayan bir sistemdir. Merkezi Dağıtım Sistemi sayesinde hem şifresiz uydu yayınlarını, hem şifreli uydu yayınlarını, hem dijital uydu TV platformlarını hem de karasal yayınları dağıtmak mümkündür. İzlenmek istenen her uydu için bir adet çanak antenin kurulması yeterlidir. Hal böyle olunca binalardaki görüntü kirliliği de ortadan kalkıyor. Eskiden bir apartmandaki bütün dairelerin balkonlarında çanak anten oluyordu. Bu hem alan daralmasına hem de görüntü kirliliğine neden oluyordu. Ama şu an gelişen teknolojiyle birlikte bunların hepsi ortadan kalktı. Bu sistemde kablolar binanın iç hattında yer aldığından her yerde kablo olmasının da önüne geçti.” dedi.

Son günlerde yaşanan hırsızlık ve saldırı olaylarının yaygın olmasının ardından güvenlik sistemlerinin işletmelere ve apartmanlara gerekli olduğunun altını çizen Volkan Kölebay; “Güvenlik kameraları, iş yaşamında da günlük yaşamımızda olduğu gibi etkili bir şekilde kullanılabilir. İş yerimize giren ve çıkanların takibi konusunda bu tür sistemlere ihtiyaç duyabiliriz. Ayrıca şantiye ve benzeri alanlarda kullanılan ağır malzemelerin ve değerli eşyaların güvenliği de bu yolla sağlanabilir. Güvenlik sistemlerinden faydalanırken firma kalitesine muhakkak önem vermeliyiz. Bu şekilde sistemlerin kullanımı konusunda daha fazla bilgi sahibi olabiliriz. Ayrıca elimizdeki sistemler kalite standartlarının üzerine olmuş olur. Eğer firma kalitesine önem vermezsek bu sistemlerden düşündüğümüz kadar yarar göremeyebiliriz.” şeklinde konuştu. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.