GENÇ KIZLAR FIRTINA GİBİ

Genç Kızlar Türkiye Şampiyonasına katılan takımlarımızdan Maraşgücüspor Kulübü ve Kahramanmaraş Anadolu Gençlikspor Kulübü Kahramanmaraş grubunda ilk maçlarında rakiplerini mağlup ederek şampiyonaya fırtına gibi başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2015 14:29
GENÇ KIZLAR FIRTINA GİBİ

Genç Kızlar Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapan Kahramanmaraş’ın takımları kendi sahasında oynamanın avantajını iyi kullanarak grubun ilk maçında rakiplerini mağlup etti. Kahramanmaraş Vali Saim Çotur Stadında oynanan mücadelelerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kız takımını 2-0 mağlup eden Maraşgücüspor, ilk maçta 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Bir diğer temsilcimiz olan Kahramanmaraş Anadolu Gençlikspor ise Malatyaspor’u 2-0’lık skorla yenerek 3 puanı hanesine yazdıran takımlar arasına girdi.

GRUBU LİDER TAMAMLAYAN TAKIM BİR ÜST TURA DİREK ÇIKIYOR

2015 Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası 20 grupta, Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası ise 16 grupta oynanacak müsabakalar ile başladı. Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarının sonucunda gruplarını birinci sırada tamamlayan takımlar bir üst tura çıkmaya hak kazanacak. Bir üst turda takımlar kura ile 5'er takımlı 4 grup halinde mücadele edecek. Bu aşamada gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar çeyrek finale kalma hakkı elde edecek. Çeyrek final ve sonrasında oynanacak maçlar tek maç eleme usulünde gerçekleştirilecek.

YILDIZLAR KATEGORİSİNDE DE TAKIMLARIMIZ YER ALACAK

Genç kızlar Türkiye Şampiyonasından sonra Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasında da takımlarımız mücadele edecek. Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarının sonucunda gruplarını birinci sırada tamamlayan takımlar bir üst tura çıkmaya hak kazanacak. Bir üst turda takımlar kura ile 4'er takımlı 4 grup halinde mücadele edecek. Bu aşamada gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar çeyrek finale kalma hakkı elde edecek. Çeyrek final ve sonrasında oynanacak maçlar tek maç eleme usulünde gerçekleştirilecek.

GENÇ KIZLARDA AKÇAKOYUNLU YOK

Kahramanmaraş’ı temsil eden kız takımları arasında yer alan Akçakoyunluspor Yıldız Kızlar kategorisinde mücadelede edecek. Genç Kızlar kategorisinde ise Maraşgücüspor, Önsen Vefaspor ve Kahramanmaraş Anadolu Gençlikspor mücadele edecek.

 

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA KAHRAMANMARAŞ’I TEMSİL EDECEK TAKIMLAR

Genç Kızlar Türkiye Futbol Şampiyonasında Kahramanmaraş’ı temsil edecek takımlar Maraşgücüspor, Kahramanmaraş Anadolu Gençlikspor ve Önsen Vefaspor şeklinde sıralandı. Bu takımlar hakkındaki bilgiler ise şu şekilde:

MARAŞGÜCÜSPOR

2012 Yılında kurulan ve Bayan futbolunda yıldızı parlayan Maraşgücü bayan futbolunda Türkiye Yıldız Kızlar ve Genç Kızlar şampiyonasının yanı sıra ligde göstermiş olduğu başarılı performans ile Kahramanmaraş’ın bayanlardaki gurur olup şehirde yıldız topluluğu oluşturdu. Daha önceki sezonlarda Genç Kızlar Türkiye Şampiyonluğunu kıl payı kaçıran, aynı keza Yıldız kızlarda da finallerden dönen Maraşgücü bu sezon ise kaçan şampiyonluğu yakalamanı peşinde. Mustafa Dağlı ve Özlem Dağlı’nın kurduğu ve Bayan futbolunun önem kazandığı Kahramanmaraş’ta Maraşgücü bu sezon şampiyonluk adına çalışmalarını sürdürüyor. 2013 yılında Maraşgücünden esinlenerek Ömer Kahveci tarafından kurulan ve Keramettin Güler kontrolünde hazırlanan Anadolu Gençlikspor ise Ligde elde ettiği başarılı performansı Genç Kızlar ve Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasında da yakalamak.

ÖNSEN VEFASPOR

Önsen Belediyesinin kapatılması ile birlikte Önsenspor’unda zor günler geçirdiği Amatör futbolda Önsenspor’u devralan ve Önsen Vefaspor olarak futbol kariyerine devam eden hem erkeklerde hem bayanlarda sahaya çıkan bayan futbolunda yıldızlaşmak isteyen Vefaspor’da Türkiye Genç kızlar ve Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasına katılmak istiyor. İlk sezonunda Şampiyonalara katılacak olan Önsen Vefaspor'un Kulüp Başkanlığını Özlem Dağlı yaparken Antrenörlüğünü ise Osman Köse üstleniyor.

AKÇAKOYUNLU İDMANYURDUSPOR

Akçakoyunlu İdmanyurduspor yalnızca Yıldız kızlarda mücadele edecek. Daha önce erkek futbolu ve salon sporlarında ağırlıklı bir çalışma ile liglere katılan başkanlığını ise Halit Bekereci’nin yaptığı Akcakoyunlu İdmanyurduspor kulübü bu sezon Bayanlarda da başarılı bir sezon geçirmek adına kızlarını sahaya sürüyor. İlk sezonu için heyecanlı bir ekip oluşturan ve bünyesinde tecrübeli futbolcular barındıran Akcakoyunlu İdmanyurduspor Türkiye Genç kızlara katılmazken Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasına katılacak.

 

KAHRAMANMARAŞ ANADOLU GENÇLİKSPOR

2013 yılında Maraşgücü’nden esinlenerek Ömer Kahveci tarafından kurulan ve Keramettin Güler kontrolünde hazırlanan Anadolu Gençlikspor ise ligde elde ettiği başarılı performansı Genç Kızlar ve Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasında da yakalamak istiyor. İlk yılında şampiyonalara kontenjan olarak giren ve başarılı bir şampiyonadan çıkan Anadolu Gençlik spor Bu sezon Ligdeki başarılı performansına istinaden Maraşgücü ekibi ile şampiyonada Kahramanmaraş’ı temsil etmek adına şampiyonadan önemli başarılar elde etmek için çalışıyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.