GENÇLERDEN BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK

Kahramanmaraş’ta bir grup genç Ulu Cami önünde toplanarak Başkanlık Sistemine destek amaçlı basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2015 10:02
GENÇLERDEN BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK

Bin yıllık medeniyetin kurucu ecdadına selam eder; özgür ve onurlu kimliğimizi emperyalistlere karşı koruyan kurtuluş savaşının aziz şehid ve gazilerimizi hayırla yad ediyor; 2023 yılında yüzüncü yaşına Yeni Türkiye Yeni Vizyon ufkuyla ulaşacak olan Türkiye Cumhuriyetimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal’e 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı için onun şahsında tüm Türkiye sevdalılarına minnettarlığımızı sunuyoruz.-diyerek grup adına basın açıklaması yapan Abdurrahim KIRKGEÇİT; “İyi bir gelecek, birlik içinde toplum, esenlik içinde bir dünya, lider bir ülke ve umut dolu bir gençlik hepimizin ortak hedefidir. Bu hedefe ulaşmak için biz gençlere düşen tarihi bir “Karar Vermek” sorumluluğu var.

Her konuda olduğu gibi, siyasi haklarımız noktasında da düşünerek, araştırarak, dünyadaki örnekleriyle kıyaslayarak ve en önemlisi “biz” kılarak karar vermek, sadece biz gençliğin bir tercihi olmayacak; toplumun teklifi ve devletin kararlılığı anlamına gelecektir. Çünkü toplumun yarını ve devletin yeni liderleri biz olacağız. –dedi.

Son olarak KIRKGEÇİT; “Başkanlık sisteminin biz gençler ve halk için en önemli özelliği “hizmet-icra” noktasındaki performansıdır. Sistemin hukuk ve denetim kısmı noktasında değerli akademisyenler, hukukçular biz gençler gibi heyecanla, umutla başkanlık sistemini konuşacaklardır. Bu noktada: biz gençler için esas olan icra ve hizmettir. Ve Can alıcı soru şudur; Yürütme, yani hizmet, proje, karar, inisiyatif alma, enerjik ve etkin olmak noktasında maksimum performans, halkın seçtiği bir lider ve onun oluşturduğu takımla mı yoksa partilerin oluşturduğu bir meclisle mi daha güçlüdür? Yüzyıldır parlamenter sistemle yönetilen Türkiye’nin, dünya klasmanında üst seviyelerde olması sağlanamadığı gibi koalisyon, darbe, vesayet ve bürokrasi baskısı ile yerinde saydırılmıştır. Tek başına iktidarın ve etkin bir liderin bile Türkiye’ye neler kazandırdığına hepimiz şahit olduk.  Türkiye dünyanın en güçlü ve karar verici ülkelerinden biri olmak iddiasındadır. Ancak bunun gerçekleşebilmesi için “sistem değişikliği” kaçınılmazdır ve bu yol ayırımında ülkesini lider görmek isteyen biz gençlerin desteği önemlidir. Unutmayalım ki bu tarihi fırsatı kaçırırsak sorumlusu biz gençler olacaktır. İnanıyoruz ki Lider Türkiye için Lider Gençliğin zamanı gelmiştir.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.