GENÇLİK KUTLU DOĞUM’DA BULUŞUYOR, KAHRAMANMARAŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın iş birliğiyle Kutlu Doğum Haftası kapsamında 22 ilde gençlere yönelik “Gençlik Kutlu Doğum’da Buluşuyor” programının Kahramanmaraş ayağı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2015 17:21
GENÇLİK KUTLU DOĞUM’DA BULUŞUYOR, KAHRAMANMARAŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ve sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle, gençlerin beden ve ruh sağlıklarına, manevi gelişimlerine katkıda bulunmak üzere imzalanan protokol kapsamında, Kutlu Doğum Haftası’nda gençlere yönelik faaliyetlerin düzenlenmesine devam ediliyor.

Bu faaliyetler kapsamında Kahramanmaraş olmak üzere 22 ilde gençler Kutlu Doğum’da bir araya geldi. Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezini dolduran binlerce genç Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun konseriyle coştu. Salondaki binlerce genç okunan ilahiler de sanatçıya eşlik etti.

Program, Abdülhamithan Camii Müezzin Kayyımı Ökkeş Aslan’ın güzel Kuran tilavetiyle başladı. Programın sunumunu yapan, Güneşdoğdu İlahi Gurubu"nun Sunucusu, vokalisti Nurullah Güneşdoğdu okuduğu "Selam Olsun" şiirle alkış aldı.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı yaptığı selamlama konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor bakanlığı olarak faaliyetlerde gençlerimizi bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

 

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, gençlerin ahlaklı, zihinlerinin açık olması temennisiyle konuşmasına başladı, gençlere seslendi. Müftü Gevher şöyle devam etti; “14-20 Nisan Kutlu doğum haftasında Ülkemizde ve Dünyamızda o kadar güzel kutlamalar, birliktelikler, öyle güzel mesajlar veriliyor ki, Allaha hamd olsun, neticesine halk eylesin. Devletin ve milletimizin tüm kademesiyle kendimize cehennem edindiğimiz dünyamızı bir cennet, bir merhamet dünyası olması için gayret ediyoruz, dua ediyoruz. Bu samimi dualarımızla ümit ediyoruz ki Rabbül âlemin tarafından ret edilmeyecektir. Sevgi, saygı, merhamet; bunlar olmazsa hayat olmaz. Değerli gençler, elbette insanların sevilmeyecek tarafları olabilir, ama bizler o insanları yaratan adına sevip görevimizi yapacağız.”dedi

35-kopyala.jpg

Etkinlik, Sanatçı Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun birbirinden güzel seslendirdiği ilahilerle son buldu.

Programa; Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, İl Müftü Yardımcısı Davut Polat, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Gençlik Merkezleri Müdürü Ahmet Asım Demirdöğen ile Kahramanmaraşlı gençler katıldı.

14-kopyala.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum