GEZİCİLER SAVCI ÖLDÜRÜLDÜ

Dün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde 2 DHKP-C’li terörist, Berkin Elvan’ın Gezi olayları sırasında hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı odasında silahla rehin aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2015 16:04
GEZİCİLER SAVCI ÖLDÜRÜLDÜ

Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında teröristlerce rehin alındı. Teröristlerin yaklaşık 8 saat rehin tuttukları Savcı Kiraz’ı, görüşmeler sürerken vurarak ağır yaralaması üzerine, hazır bekleyen özel tim odaya girdi. 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Ağır yaralanan Kiraz ise hastanede hayatını kaybetti.

Savcı Selim Kiraz’ı rehin alanların, isimleri daha önce DHKP-C eylemleriyle gündeme gelen ve bir süre tutuklu kalan Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol olduğu belirlendi. 

Alınan bilgiye göre, olay şöyle gelişti: 2 terörist, sahte avukat kimliği ve cübbe ile girdikleri adliyede, savcı katibini silah tehdidiyle dışarı çıkartarak, Mehmet Selim Kiraz’ı odasında rehin aldı. Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin kapıyı açmaya çalışması üzerine içeriden iki el silah sesi geldi. 

İlerleyen dakikalarda, örgüte yakınlığı ile bilinen kişilerin Twitter hesaplarından Savcı Kiraz’ın başına silah dayalı halde fotoğraf yayınlandı. 

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ ADLİYEDE

Olay yerine gelen özel tim, adliye binasını giriş çıkışlara kapatılırken, Kiraz’ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı. 

Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile birlikte müzakere timi de adliyeye geldi. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan da adliyeye geldi.

Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletildi. 

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın adliyeye girdiği görüldü. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da Adliye’ye geldiği öğrenildi.
Görüşmeler sürerken açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok “Arkadaşlarımız ve müzakereci arkadaşlarımız, bize katkı veren İstanbul Barosu Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız eylemcilerle görüşüyor” dedi. 

Bu arada, adliye önünde “Berkin Elvan ölümsüzdür” sloganları atan bir kişi, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak, adliyedeki polis noktasına götürüldü.

AKŞAM SAATLERİNDE OPERASYON YAPILDI

Akşam saatlerinde ise, görüşmeler devam ederken odadan silah sesleri gelmesi üzerine, özel tim savcının odasına girdi. Operasyon sonucu 2 terörist öldürüldü. Operasyon öncesinde teröristler tarafından vurularak ağır yaralanan Savcı Kiraz, olay yerinde hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Savcı Kiraz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.