GIDACILARA RAMAZAN DENETİMİ

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Elbistan İlçe Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Elbistan’da faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerine yönelik denetimlerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Temmuz 2015 15:26
GIDACILARA RAMAZAN DENETİMİ

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı nedeniyle gıda üretimi ve satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerini artırdı.
Özellikle Ramazan ayında tüketimi artan ekmek ve ekmek çeşitleri, unlu mamuller ve pastacılık ile tatlı ürünleri işleyen üretim yerleri olmak üzere gıda işletmelerin denetimleri 5596 sayılı gıda kanunu çerçevesinde gerçekleştirildi. Denetimlerde üretim izni bulunmayan, üretim tarihi geçen ve uygun yerlerde saklanmayan ürünlerin satışının yapılmaması için işletmeciler uyarıldı. Yapılan denetimlerde üretim izni olmayan, raf ömrünü tamamlayan, ambalajı deforme olmuş ve uygun şartlarda muhafaza edilmeyen ürünlerin satılmaması konusunda işletme sahiplerine gereken uyarılar yapıldı. Ayrıca kayıt belgesi, işletme belgesi, onay belgesi, hijyen belgesi gibi prosedürlerin tamam olup olmadığı kontrol edildi. Gıda üretiminde ve saklanmasında kullanılan malzemelerin ilgili yönetmeliklere uygunluğu, personellerin çalışma şartları ve kişisel hijyenleri de Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Elbistan İlçe Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce titizlikle kontrol edildi. Denetlenen işyerleri ayrıca denetim ekipleri tarafından kameralarla kayıt altına alındı.
Denetimlere Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri Gıda Mühendisi Ertan Gülnar ve Ziraat Mühendisi Avni Çakallıoğlu ile birlikte Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlisi Alparslan Öztürk katıldı.
Denetimler hakkında bilgi veren Gıda Mühendisi Ertan Gülnar, il genelinde düzenli olarak yapılan denetimlerde, insan sağlığını olumsuz etkileyecek ürünlerin üretimi ve satışına izin vermediklerini ifade ederek, aynı zamanda işletmelerin uyması gereken kurallar ve hjiyene denetimlerde büyük önem verdiklerini kaydetti. Gülnar, “Ramazan ayının sağlıkla ve gıda güvenliği açısından sorunsuz bir şekilde geçirilebilmesi için tüketici, satıcı, üretici ve denetleyici olarak hepimize düşen sorumluluklar bulunmaktadır. Tüketicilerimiz; sağlıklı gıdalar tüketebilmek için tükettikleri gıdanın İl Müdürlüğümüzce “İşletme Kayıt Belgesi” veya “İşletme Onay Belgesi” verilmiş üreticilerin ürettiği ürünler olmasına dikkat etmeli, açıkta satılan gıdaları satın almamalı, satın aldıkları gıdaların son tüketim tarihini kontrol etmelidir. Gıda güvenliği ile ilgili karşılaştıkları sorunları Alo 174 Gıda Hattına bildirmelidir. İl Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri olarak özellikle Ramazan ayında tüketimin yoğunlaştığı ekmek, unlu mamul, et, süt, yumurta ve şekerleme-tatlı ürünlerini üreten ve satan işletmelerin ve toplu tüketim yerlerinin denetimini gerçekleştiriyoruz. 5996 sayılı gıda kanunu çerçevesinde asgari hijyen şartları konusunda ve eksikliklerin giderilmesi noktasında işletme sahiplerini uyarıyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.