Göksun Belediyesi'nden kadınlar günü etkinliği

Göksun Belediyesi'nden kadınlar günü etkinliği

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mart 2017 15:04
Göksun Belediyesi'nden kadınlar günü etkinliği

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, AK Parti Göksun Kadın Kolları Başkanlığı işbirliği ile kutlama programı düzenlendi.

Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi salonunda yapılan kutlama programında yaptığı konuşmada, “Bizler kadınlarımıza, analarımıza ve eşlerimize günümüz dünyasının belirlediği günlere göre değil, Yüce Allahın emri ve Sevgili Peygamberimizin sünnetine göre değer verir, baştacı yaparız” dedi.

Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa, o toplum da o kadar güçlü olacağına işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Kadınlar, annemiz, eşimiz, kardeşimiz ya da meslektaşımız olarak her zaman en çok saygıya ve sevgiye layık olan, toplumumuzun en önemli bireyleridir. Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa, o toplum da o kadar güçlü olur. Bizler de kadınlarımızın anne olarak, eş olarak, mesleğini icra eden üreten bireyler olarak toplumumuzda her zaman hak ettiği yerde olması için, hep birlikte elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.”

g1-009.jpg

Peygamber efendimizin veda hutbesine de değinen Başkan Aydın, “Bizler cahiliye döneminde kız çocuklarını diri diri toprağa gömülmekten kurtaran, cenneti anaların ayakları altına seren bir dinin mensuplarıyız. Bizler, veda hutbesinde, “Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allahın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize, Allahın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır” diyerek tüm dünyaya seslenen bir peygamberin ümmetiyiz. Bu nedenle bizler kadınlarımıza, analarımıza ve eşlerimize günümüz dünyasının belirlediği günlere göre değil, Yüce Allahın emri ve Sevgili Peygamberimizin sünnetine göre değer verir, baştacı yaparız.” dedi

Her yönden gelişmiş toplumların arka planında, aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınların olduğunu ifade eden Başkan Aydın, “Yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Göksun Kadın Kolları Başkanı Hürühan Baz ise yaptığı konuşmada, “Toplumun temelini aile, ailenin temelini ise kadın oluşturturur. Geleceğe güvenle bakabilmek ve aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyebilmek için, kadın hakları, toplumun öncelikli gündemi olması gerekir. Biz AK Parti ailesi olarak, kadın haklarında ilerleme sağlanmasını ve kadınlarımızın toplumsal hayata katılımını, ülke kalkınmasının vazgeçilmezlerinden biri olarak görmekteyiz. Bu nedenle kadınlara hak ettikleri değeri, yalnızca 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde değil, her zaman vermekteyiz. Çünkü kadınlar, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

Kutlama programına Başkan Aydın’ın eşi Befaret Aydın, MHP Göksun Kadın Kolları Başkanı Işıl Bozkurt ve çok sayıda bayan katıldı.

Başkan Aydın’ın çeşitli hediyeler verdiği programda kadınar gönüllerince eğlenerek güzel bir gece geçirdiler.

 

g2-008.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.