Göksun ‘Evet Ofisi’ miting havasında açıldı

Göksun ‘Evet Ofisi’ miting havasında açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mart 2017 12:24
Göksun ‘Evet Ofisi’ miting havasında açıldı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Ey Kılıçdaroğlu milli ve yerliysen durumu bir kez daha düşün. Eğer sistemi bilip de böyle konuşuyorsan yalan konuşuyorsun. Bilmeyip öğrenmek istiyorsan bize bakma, FETÖ, PKK'ya, Kandil'e bak, Almanya'ya, Hollanda'ya bak." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, AK Parti Göksun İlçe Teşkilatına ait Evet Ofisin açılışında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili değerlendirmelerini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'na seslenerek sistemle ilgili konuşmalarını bilerek mi yoksa bilmeden mi yaptığını soran Kaynak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sayın Kılıçdaroğlu Allah rızası için eğer bunları bilip konuşuyorsan yalan konuşuyorsun. Ama bilmeden konuşuyorsan millete haksızlık ediyorsun, partine de haksızlık ediyorsun. Eğer bu sistemin ne getireceğini öğrenmek istiyorsan bir tavsiyem var; Bu sistem ne getirecektir, ülkemizde 35 seneden beri kan döken PKK'nın karargahı Kandil'e bak. Bu sistem ne getirecektir, ülkemizde 15 Temmuz'da milletimizin üzerine tankları, topları yürüten, uçaklarla bombalar yağdıran FETÖ'ye bak. Bu sistem ne getirecekse Almanya'da PKK'ya miting izni verip Türkiye'nin bakanına, Başbakanına Cumhurbaşkanına video konferansla bile mitingine izni vermeyen Almanya'ya bak. O nazi kafalara, o faşist kafalara bak. Bu sistemin ne getirdiğini öğrenmek istiyorsan Hollanda'ya bak. Atlarıyla itleriyle gorilleriyle Türkiye'nin hanımefendi bir bakanına vur emri veren o Hollanda'daki faşist kafalara bak. Bu sisteme onlar karşı. Ey Kılıçdaroğlu milli ve yerliysen durumu bir kez daha düşün. Eğer sistemi bilip de böyle konuşuyorsan yalan konuşuyorsun. Bilmeyip öğrenmek istiyorsan bize de bakma az önce saydığım FETÖ'ye, PKK'ya, Kandil'e bak. Almanya'ya, Hollanda'ya bak."

m1-009.jpg

Anamuhalefetin tek adam eleştirilerine de değinen Kaynak, "Siz kendisini iki dönemle sınırlayan, seçilebilirse iki dönem Cumhurbaşkanlığı yapabilecek böyle bir tek adamlığa şahit olduğunuz mu? Kendi sorgulanamazken, sorgulanabilir hale gelen, yargılanamazken yargılanabilir hale gelen bir Cumhurbaşkanına şahit oldunuz mu? Bakın tek adam diyenlerin her seçimi kaybetmesine rağmen partilerinin başında tek adam olanları görüyoruz. 2010 yılında Genel Başkan olan CHP'nin tek adamı 2017 yılına kadar bir tane seçim kazanmadı ama hala Genel Başkan." ifadesini kullandı.

CHP adına Mecliste ilk konuşmayı Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yaptığını belirten Kaynak, "Ben de hakikaten ilgiyle dinledim. Çünkü Baykal yaşı kemale ermiş, çok tecrübeli bir siyasetçi. Baykal bu tek adamlıktan bahsetti. Sonra düşündüm, ben çocukken Baykal Maliye Bakanıydı. Sonra Enerji Bakanı oldu ve arabası olanlar, evinde gaz sobası yakanlar, traktörü olanlar aylarca kuyruk beklediler. 44 yıldan beri mecliste olan bir adam kendi görev süresini 5 artı 5 seçilirse, ikinci defa aday olursa 10 sene görev yapacak adama 'tek adam' diyor." dedi.

Baykal'ın yıllardır bu milletin değerlerinden uzak olduğunu, partisinin de iktidar olamadığını vurgulayan Kaynak, şu görüşlere yer verdi:

"Allah şaşırtmasın. Neymiş efendim; haşa 'bu kadar yetki Peygamberlere verilirse, Peygamber bile azarmış.' Bakın Sayın Baykal bu milletin ortak değerlerinden o kadar uzaksınız ki ondan iktidar olamıyorsunuz zaten. Bu millet yetkiyi onun için size vermiyor. Peygamberler hata yapmazlar. Çünkü Allah onları 'ismet' sıfatıyla mücevher kılmıştır, Peygamber hata yapar mı? Biz hata yaparız, biz hata yapabiliriz diye de bu getirdiğimiz sistemde bu hataları telafi edecek düzenlemeyi yapmışız."

m2-008.jpg

"Gençlerimize güveniyoruz"

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Cumhurbaşkanlığı sisteminde milletvekili sayısını 550'den 600'e çıkaracaklarını hatırlatarak, şunları aktardı:

"Allah'a hamdolsun nüfusumuz 80 milyon oldu. Her bir vatandaşımızın temsilcisi daha çok olsun... Türkiye'de ortalama 105 bin kişiye bir milletvekili düşer, Avrupa ortalaması 45 bin kişidir. Bize 50 milletvekilinin maliyetini soran, tek başına 50 milletvekilinin maaşı kadar devlete telefon parası ödeten kendi milletvekilinden hesap soramaz. Biz 18 yaşındaki gençlerimizi milletvekili yapacağız. Hak edeni tabii ki. Yine biz 18 yaşında, 20, 22 yaşındaki gençlerimizi gözlerini kırpmadan vatanımızı, namusumuzu beklemeleri için, bayrağımızı korumaları için cepheye göndermiyor muyuz? Vatanımızı korurken, namusumuzu beklerken, bayrağımızı bu gökyüzünde nazlı nazlı dalgalandırırken iyi de milletvekili olmak için mi akılları yetmiyor. Şehit olurken iyi. Maraş Kurtuluş harbinde deyince herkes Sütçü İmam'ı hatırlar ama Maraş Kurtuluş Harbi'nin ilk şehidi 14-15 yaşında Çakmakçı Sait'tir. Antep Kurtuluş Harbi'nin ilk şehidi yine 14-15 yaşında Şehit Kamil'dir. Biz gençlerimize güveniyoruz ve çocuklarımızın geleceğini milletimiz nasıl istiyorsa öyle inşa etsinler diye bu sistemi getiriyoruz. Bizim getirmek istediğimiz sistem o yüzden çok açık."

Sisteminin iki cümlede özetlendiğini belirten Kaynak, "Bütün kainatta her şeye hakim olan Allah'tır ama her dünyalık olaya Türkiye sınırları içerisinde hakem olacak olan da milletimiz olacaktır. Bir kriz mi çıktı hakem olacak millettir. Sistemimizin bütün özeti bu iki cümledir. Kim iktidar olursa olsun, bundan sonra millet iradesine dayanmayan hiç kimse milletin tepesinin üzerinde çivi kesemeyecektir." dedi.

Açılış Töreninde, Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın ve Ak Parti İlçe Mehmet Akif Bolat’ta konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, AK Parti Göksun İlçe Teşkilatı Evet Ofisinin açılış kurdelasını Başbakan Yardımcısı Kaynak, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın, Ak Parti İlçe Mehmet Akif Bolat, Kadın Kolları Başkanı Hürühan Baz, Gençlik Kolları Başkanı Zeynal Güzel birlikte kestiler.

Mehmet Akif Ersoy Caddesinde açılan Evet Ofisinin açılışına yüzlerce vatandaş katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.