Göksun MYO Mezuniyet Töreni Yapıldı

Göksun MYO Mezuniyet Töreni Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2016 10:31
Göksun MYO Mezuniyet Töreni Yapıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Göksun Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni, KSÜ Göksun Arslanbey Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Mezun öğrencilere seslenen Rektör Deveci, “Değerli genç mezunlar ve geleceğin memur ve amir adayları, sizlere son olarak birkaç öğütte bulunmak istiyorum. Size gelen evrakları okumadan imzalamayın, vatandaşı kapıda bekletmeyin, önemli konularda acele etmeyin biraz düşünün, ayaklarınız yere basmadan medyatik olmayın.” tavsiyelerinde bulundu.

Mezun öğrencileri Nobel ödüllü bilim adamı Aziz Sancar’ı takip etmeye davet eden Rektör Deveci, Aziz Sancar’ın “Çoğu insan zekâya inanır, ben inanmıyorum, bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum.”  sözlerini hatırlatarak, “İşte o yüzdendir ki: Gayret kadere aşıktır.” ifadelerini kullandı.

Rektör Deveci, “Hepinize, geleceğine umutla bakan bu güzel insanlarla, dayanışma içinde geçireceğiniz hayırlı bir ömür diliyorum. Güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi, yeni mezunlarımızı sevgiyle uğurluyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” şeklinde konuştu.

Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan da kısa bir selamlama konuşması yaparak mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Kaymakam Ayhan, “Eğitim ömür boyu süren bir süreçtir. Mesleğimizde en iyi olmak için kendimizi yetiştirmeye devam etmeliyiz.” dedi.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise mezun öğrencileri kutlayarak, daha iyi yerlere ulaşmaları temennisinde bulundu.

Göksun Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çitil de konuşmasında mezun öğrencilere seslendi. “Hızla gelişen ve değişen dünyada siz de kendinizi geliştirin.” diyen Çitil, “Sizlerden beklentimiz; dikkatli, araştıran, aklını iyi yönde kullanan, kendini geliştiren, problem üreten değil problem çözen, mütevazı bireyler olarak cennet vatanımıza hizmet etmenizdir.” şeklinde konuştu.

Mezun öğrenciler adına dönem birincisi Hilal Altınparmak konuşma yaparken, açılış konuşmalarının ardından dereceye girenlere ödülleri Rektör Deveci ve protokol üyeleri tarafından verildi. Göksun Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Hilal Altınparmak olurken, Elif Yamaç ikinci ve Merve Burcu Korkmaz üçüncü oldu.

Mezuniyet töreni programı, öğrencilerin mezuniyet andını okumasının ardından kep atma töreni ile son buldu.11-001.jpg18-002.jpg

 

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.