Gönül yolcuları gönülleri okşadı

Kahramanmaraş’ta ''Gönül Yolcuları''olarak bilinen yardımsever gönüllü bir grup Ekinözü ilçesinde minik öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2017 17:31
Gönül yolcuları gönülleri okşadı

Kahramanmaraş ''Gönül Yolcuları''gönüllü yardım ekibi hazırladığı sosyal sorumluk projesi ile Ekinözü’nde ihtiyaç sahibi öğrencilerin yardımına koştu.

Ekinözü Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürlüğü tarafından İlçedeki okullarda belirlenen öğrencilere''gönül yolcuları'' gönüllülerince hazırlanan kışlık yardım paketleri, İlçede anaokullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İlçe Müftüsü Muhammed Meral , İlçe Milli Eğitim Müdürü Cebrail Taşdemir ve Gönül Yolcuları ekibi tarafından dağıtıldı.

gonul-yolculari-gonulleri-oksadi1.jpg

Gönül Yolcuları yardım projesinin kurucusu Zeynep Demir “biz bu yola ekmeğimizi paylaşarak çıktık, dil ve ırk ayırt etmeden nerde bir ihtiyaç varsa yardımına koştuk, bir yardım derneği veya vakfı değiliz,her insan bir şeylerden birilerinden sorumludur biz bu sorumluluğumuzun farkına vardık ve Hayırsever vatandaşların katkıları ile elde ettiğimiz değişik kışlık kıyafet ve ayakkabı çeşitlerini, Ekinözü İlçesinde 70 Anaokulu öğrencimize dağıtarak öğrencileri sevindirdik. Amacımız, hem yetim ve fakir öğrencilere kıyafet, ayakkabı yardımı yaparak onları sevindirmek hem de toplumda yardımlaşma ve dayanışma duygusunu kuvvetlendirmek." dedi.

Kuruluş amaçlarının ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak olduğunu bildiren Demir; “Halk ile yapıyoruz bu yardımı veren elde, alan elde muhtaçtır. Biz veren eli ve alan eli birleştiriyoruz. biz Peygamber efendimizin ‘Merhamet etmeyene merhamet edilmez ve komşusu açken tok yatan bizden değildir’ ilahi emriyle çıktık bu yola. Birlikten kuvvet doğar düsturunu bir nebzede olsa anlatabilmek umuduyla cıktık. Projemizin amacı ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak ve yardım yapmak isteyenlerle, yardımı alacaklar arasın da bir köprü olmaktır. “Veren el alan elden üstündür” hadisi şerifini zaten kendimize rehber alarak yola çıktık. Bu hadisi şerifi arkamıza alarak nerede ve ne kadar ihtiyaç sahibi varsa ve nerde zekât ve nafaka vermeye hazır kişiler varsa bunları ihtiyaç sahipleri ile buluşturmaya çalıştık. Tabiri caizse ''Gönül Yolcuları'' veren el ile alan el arasında bir köprü görevi görüyor. Şimdiye kadar birçok hizmeti olmuştur. Bu yardım çalışmasını uzun yıllardır yapıyoruz yüzlerce ailenin yarasına merhem olduk, Yardımlarımız imkan buldukça ve yardımsever vatandaşların yardımları sürdükçe şimdilik tespit ettiğimiz okullarda devam edecek, tabi çalışmamız sadece okullarla sınırlı değildir nerde ihtiyaç sahibi var biz oradayız imkanımız dahilinde" diye konuştu.

gonul-yolculari-gonulleri-oksadi2.jpg

Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar’da , “Kahramanmaraş Gönül Yolcuları ekibinin yaptığı bu yardımlardan dolayı çocuklarımızın sevincini görmek bizleri duygulandırdı. Allah yardım eden tüm hayırsever kardeşlerimizden ve Gönül Yolcularımızdan razı olsun” şeklinde konuştu.

İlçe Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise hayırsever bu Gönül Yolcularına yapmış olduğu anlamlı yardım çalışması için teşekkür etti.

Öğrencilere yapılan yardımın kış mevsimine girilen bu ayda büyük bir ihtiyacı karşıladığını belirten Çeleğen , "Yeni kaban ve kışlık ayakkabılarına kavuşan minik öğrencilerin mutluluğunu gözlerinden okuyoruz. Ben buradan Kahramanmaraş’ta ve Ülkemizde iş adamlarına yardım kuruluşlarına sesleniyorum İlçemiz Fakir bölge insanlarımızın maddi durumları fazla iyi değil bu küçük bedenleri hep birlikte el ele verip ısıtalım Basın yayın bölümüz ilçemizdeki maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin tespitini yaparak yardım seveler insanlarımızla irtibatta geçerek öğrencilerimize kışlık kıyafet yardımı talebinde bulunuyorlar. Bu hayırlı hizmetlerinden dolayı Gönül Yolcuları sorumlusu Zeynep Demir Hanımefendiye ve kıyafetlerin okula ulaştırılmasına kadar ki sürede emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyorum." İfadelerini kulandı.

gonul-yolculari-gonulleri-oksadi4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.