Görkemli fuar açıldı! Bu 3 gün çok değerli...

Görkemli fuar açıldı! Bu 3 gün çok değerli...

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2017 17:31
Görkemli fuar açıldı! Bu 3 gün çok değerli...

Ortadoğu 13. Kahramanmaraş Altın Mücevher ve  Gümüş Fuarı açıldı.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı  Mahir Ünal, fuarın açılışında yaptığı konuşmada,  Türkiye'nin 15 Temmuz'un hemen arkasından ayağa kalktığını, inancını, umudunu heyecanını asla kaybetmeyen bir ülke olduğunu söyledi.

15 Temmuz'un istikrarın, bu ülkede insanların devlete duyduğu güvenin kaybolmasına yol açacak önemli bir kırılma girişimi olduğunu belirten Ünal, bunun atlatıldığını, 16 Nisan'da bir karar veren  Türkiye'nin artık yoluna bakacağını ifade etti.

Vali  Vahdettin Özkan da  Kahramanmaraş'ın tarımsal üretim potansiyelinin yanında kuyumculuk alanında da yoğun istihdam sağladığını dile getirdi.

Kuyumculuk, altın ve bununla meşgul olma keyfiyetinin sadece ticari bir nitelik taşımadığına işaret eden Özkan, "Aynı zamanda kültürel değeri olan, bizim toplumsal zihin kodlarımızı şekillendirmede burada çalışan, nesilden nesile geçen bir kültür ifadesi, bu yönüyle de önemsiyoruz. Fuarların da ekonominin canlanması, istihdamın artması açısından  Kahramanmaraş'a ciddi anlamda katma değer sunduğunu belirtmek istiyorum." dedi.

fuarrrr1.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı  Fatih Mehmet Erkoç da kuyumculuk sektörünün  Türkiye'nin yüz akı olduğunu söyledi.

"Piyasalarda hareketlenme başladı"

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler de  Kahramanmaraş'ın kuyumculuk alanında önemli bir kent olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin 15 Temmuz'u yaşadığını ancak ertesi gün hemen ayağa kalkmasını da bildiğini dile getiren İşler, şunları kaydetti: 

"Uzun bir süredir neredeyse tüm sektörlerde büyük durgunluk, yavaşlama var. Aynı sıkıntı dünyanın birçok ülkesinde de yok mu? 16 Nisan'dan sonra güzel ülkemizin önünde yepyeni bir sayfa açıldı. Belirsizlikler ortadan kalktı. Tüm taşlar yerli yerine oturdu. Piyasalarda hareketlenme başladı. İşte böyle bir süreçte kapılarını bir kez daha ziyaretçilerine açan  Kahramanmaraş Fuarı'nı çok anlamlı ve değerli buluyoruz."

fu1.jpg

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdeleyi keserek fuarın açılışını yaptı.

40 firmanın ürünlerini sergilediği fuar, 3 gün boyunca ziyarete açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.