Görmez'den Karadavi'nin Terör Listesine Alınmasına Tepki

Görmez'den Karadavi'nin Terör Listesine Alınmasına Tepki

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2017 15:48
Görmez'den Karadavi'nin Terör Listesine Alınmasına Tepki

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kahramanmaraş Valiliği'nden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u, ardından da İl Müftüsü Celal Sürgeç'i makamlarında ziyaret etti.

CUMA NAMAZINI KILDIRDI

Diyanet İşleri Başkanı  Mehmet Görmez,  Kahramanmaraş Valiliği'nden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı  Fatih Mehmet Erkoç'u, ardından da İl Müftüsü Celal Sürgeç'i makamlarında ziyaret etti. Görmez, daha sonra cuma namazını kılmak için Abdülhamidhan Camisi'ne geçti. Vali  Vahdettin Özkan ile Belediye Başkanı  Fatih Mehmet Erkoç'un da eşlik ettiği Görmez, cemaate cuma hutbesini okudu.

Görmez, hutbesinde faiz ve zekata dikkat çekti. Kur'an-ı Kerim'de faiz ve zekatın birlikte geçtiği ayetler olduğunu belirten Görmez, şunları söyledi: 

"Zekat ve faiz  Kuran'ın iki ayetinde beraber geçer. Çünkü ikisi de mal ve servetle ilişkimizi tanzim eder. Birisi helali tayin eder, rızkı helalleştirir, birisi emeğe saygısızlık yoluyla başkasının emeğini çalarak insanları hırsız yapar. Birisi malı artırır birisi mahveder azaltır ve Cenab-ı Hak açıkça şöyle buyuruyor; 'Faiz, sahip olduğunuz malı ve serveti mahveder, yok eder, bereketini ortadan kaldırır. Verdiğiniz zekatlar ve sadakalar ise malınızı arttırır.' Dünya ölçüleriyle bu ayeti anlamak mümkün değildir. Azalan bir şeyi rabbimiz çoğalıyor diye ilan ediyor. Çoğalıyor diye görünen bir şeyi de Rabbimiz azalıyor diye haber veriyor. Cenab-ı Hak, helal rızık ile beslenmeyi nasip etsin; evlatlarımızın, yavrularımızın kursağından haram lokma geçirmeyi bizlere nasip eylemesin."

Görmez, hutbenin ardından cemaate cuma namazını kıldırdı.

Namazdan sonra camiden çıkarken kendisine yakın ilgi gösterenleri de selamlayan  Diyanet İşleri Başkanı  Mehmet Görmez, çocuklarla da sohbet etti. Görmez, camiden ayrıldıktan sonra  Türkoğlu İlçesi'ne geçerek  Fatih Sultan Mehmet Han Camisi'nin açılışını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.