Guantanamo IŞİD'e İlham Oluyor

ABD Kongresinde Küba'da bulunan Guantanamo tutukevinin IŞİD'e ilham kaynağı olduğu konuşuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2015 12:38
Guantanamo IŞİD'e İlham Oluyor

ABD'de Guantanamo'daki tutukevinin konuşulduğu kongrede Amerikalı yetkililer, IŞİD'in barbarca öldürdüğü rehinelere turuncu tulum giydirmesinin tesadüf olmadığını açıkladı.

"TURUNCU"NUN NEDENİ GUANTANAMO

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre Amerika'nın 11 Eylül saldırılarını düzenleyen terör şüphelilerini tuttuğu Küba'daki Guantanamo tutukevinde tutulan terör zanlılarının da benzer renkte tulumlar giydiklerine dikkati çekiliyor.

GUANTANAMO'DAN İLHAM ALIYORLAR

Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu'na ifade veren Savunma Bakanlığı Müsteşarı Brian McKeon, son dönemde yaşananların, " Guantanamo tutukevinin dünyanın en acımasız teröristlerine ilham verdiğinin" bir kanıtı olduğunu söyledi.

TUTUKEVİNİN SEMBOLÜ TURUNCU RENK

Müsteşar McKeon, IŞİD'in son günlerde yayınladığı videolarda görülen ve hunharca öldürülen Ürdünlü pilotla Japon gazetecinin turuncu tulum içinde olduklarını, bu tulumun da birçok kişi tarafından Guantanamo tutukevinin sembolü olarak algılandığını ifade etti.

OBAMA KAPANMASINI İSTİYOR

Seçildiği günden bu yana tutukevinin Amerika'nın itibarına zarar verdiğini ve müttefik ve dost ülkelerle olan ilişkileri zora soktuğunu belirten Başkan Barack Obama, Guantanamonedeniyle daha fazla kişinin terör örgütlerine katıldığını savunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.