Güçlü bir Türkiye için ‘EVET’ diyeceğiz…

Güçlü bir Türkiye için ‘EVET’ diyeceğiz…

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2017 11:21
Güçlü bir Türkiye için ‘EVET’ diyeceğiz…

Kahramanmaraş’taki STK’lar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile kahvaltı organizasyonunda buluştular.

Organizasyondan sonra bir basın açıklaması yapan STK’lar, Güçlü bir Türkiye için ‘EVET’ diyeceklerini ifade ettiler.

Kahramanmaraş Platformu Başkanı Av. Yusuf Bülbül yaptığı açıklamada, Türkiye’nin zorlu süreçlerden geçtiğini belirterek, Ülkedeki siyasi istikrarın sağlanması ve Gelecekte Güçlü Bir Türkiye olma yolunda ‘EVET’ demenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin tarih boyunca zorlu süreçlerden geçirildiğini ifade eden Bülbül, Koalisyonlarla bu ülkeyi yönetmeye çalışan zihniyetlerin, Çoğunluğu Müslüman olan bu halka başörtüsü yasağı ile aynı zihniyete sahip kişiliklerdir. Dedi.

STK’ların ortak yayınladığı basın açılamasının tam metni şu şekilde:

BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN ‘EVET’ DİYECEĞİZ.

Türkiye çok kritik çok zor günlerden geçiyor, hemen yanı başımızda haritalar değişiyor. Ümmetin son kalesi Türkiye küresel saldırılar ile karşı karşıya. 15 Temmuz’da bunu başaramadılar. Bundan sonra da başaramayacaklar.

15 Temmuz’da millet meydanlarca Kahramanca tankların önüne yatarak, kurşunlara gövdesini siper ederek bu alçakça işgal girişimini engelledi. Ama bu saldırılar ve kuşatmalar sadece tanklarla silahlarla, kurşunlarla yapılmıyor. Yıllarca Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak, ekonomisini çökertmek ve yargıyı eğitimi sosyal hayatı dizayn etmek isteyen küresel güçler ve yerli işbirlikçi millet iradesini ipotek koyarak parlamentoyu kilitleyerek Türkiye’yi sürekli durdurdular.

Halkın değerlerini savaş açtılar. Büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede yıllarca başörtüsü yasaklandı. İmam Hatipler ve Meslek Liselerinde okuyan çocuklarının, üniversitelere girmesi katsayı uygulaması ile engellendi. Darbeler yaptılar, Partiler kapattılar. TBMM’nin Cumhurbaşkanını seçmesine bile tahammül edemediler. Hukuk, 367 garabetine kurban edildi. Millet bunların asla unutmuş değil.

İşte son onbeş yıldır bu uygulamalar birer birer ortadan kaldırıldı. Türkiye istikrarlı bir yönetime kavuştu. Ekonomisi güçlendi sosyal barış sağlandı. Türkiye sadece kendi içinde değil, Dünya da da sözü dinlenilen büyük bir aktör haline geldi. Bütün bunlar Parlamenter sistemin yol açtığı bu krizlere rağmen, Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider ile gerçekleşti. Ama Türkiye’nin başında her zaman böyle güçlü liderler olmayabilir. İşte bu yüzden siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak güçlü bir sisteme ihtiyacımız var. İşte bu yüzden, Büyük ve Güçlü bir Türkiye için yeni Anayasa’ya Evet diyoruz.

fa472356-e49b-46b0-9c7e-c9ff288e3d5c.jpg

 

Türkiye 93 yıldır parlamenter sistem ile yönetiliyor. 93 yılda 65 iktidar değişti. Yani her birbuçuk yıla bir hükümet düşüyor. Bu hükümetlerin birçoğu da koalisyon hükümetleri buna her 100 yılda bir yapılan darbeler eklersek Türkiye’nin istikrar kazandığı ve büyüdüğü dönemler, Menderes, Özal, Erbakan ve Ak Parti’nin iktidar olduğu dönemlerdir. Bu dönemlerde de askeri bürokrasi ve yargı vesayeti halkın seçtiği iktidarları sürekli doldurmaya çalışmış,  frenlemiş ve bloke etmiştir. Bu sistem halka ve halkın seçtiği parlamentoya güvenmeyen vesayetçi bir sistemdir. Bu yüzden Cumhurbaşkanını Meclis’in veya doğrudan halkın seçmesini istemez. Türkiye’ye bu parlamenter sistem ile tam anlamıyla kayıp yıllar yaşadı. Yıllardır Türkiye’ye ayak bağı olan , bu askeri bürokratik ve yargı vesayetinden kurtulmak için, Bu yeni Anayasa düzenlemeleri bize büyük bir şans sunuyor. Türkiye ilk kez siviller eliyle yapılmış sivil bir anayasaya kavuşacak inşallah. Millet olarak bu şansı iyi değerlendirmeli ve asla kaçırmamalıyız. İşte her türlü vesayetten kurtulmak için de, Evet diyeceğiz. Türkiye ne yazık ki, Darbelerin bayram olarak kutlandığı günler yaşadı, 1960’da Menderes’i asanlar 27 Mayıs’ı demokrasi bayramı olarak kutladılar. 1961 deki Cumhurbaşkanlığı sürecinde, siyasi parti liderleri bir odaya sokuldu ve aday çıkartamazsınız dendi. Cumhurbaşkanlığına aday olan Prof. Ali Fuat Başgil, silah tehdidi ile senatörlükten istifa ettirildi. Bu millet 115 defa Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıp, Cumhurbaşkanlığı seçimi yapamayan meclis gördü. Cumhurbaşkanı Necdet Sezer’in Başbakan Bülent Ecevit’e Anayasa kitapçığı fırlattığı günleri de yaşadık. Evet, bu ülke, bu millet bütün bunları gördü ve yaşadı. Bugün demokrasi adına hukuk adına, yeni anayasaya karşı çıkanlar işte böyle bir ideolojik ve darbeci zihniyetin varisleridir. Türkiye’nin artık bu darbe anayasalarından bir an önce kurtulması gerekiyor. Darbe anayasalarında kurtulmak için de, Yeni Anayasaya Evet diyoruz.

stklar.jpg

 

Koalisyonlar bu ülkeyi gerçekten yordu. Herkes çok iyi biliyor ki, ekonomimizin büyüdüğü dönemler, koalisyonları olmadığı istikrar dönemleri, koalisyonlar ve krizlerden kurtulmak, güçlü bir ekonomiye kavuşmak için de, Evet diyoruz. Bizler Kahramanmaraşlı STK’lar olarak biliyoruz ki, Güçlü bir Türkiye’ye, Her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye’ye, ABD, AB ve İsrail’de PKK, PYD, DHKP-C, FETÖ’de karşıdır. Bu yüzden de el ele ve işbirliği içinde yeni anayasaya Hayır diyorlar. İşte bunlar Hayır dediği içinde bizde Evet diyoruz.  

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.