Güvenç'in Maraş’a Kahramanlık unvanının veriliş yıl dönümü açıklaması

Güvenç: “Büyük bir inanç ve istiklal aşkıyla vatan savunmasında tek yürek olan Maraş halkı, eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir.”

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2015 14:03
Güvenç'in Maraş’a Kahramanlık unvanının veriliş yıl dönümü açıklaması

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Sıtkı Güvenç Maraş’a Kahramanlık unvanının veriliş yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Büyük bir inanç ve istiklal aşkıyla vatan savunmasında tek yürek olan Maraş halkı, eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir, diyen Milletvekili Güvenç, mesajında şu sözlere yer verdi:

“07 Şubat; Kahramanmaraş'a 'Kahraman' unvanının verilişinin yıl dönümü, bu vesile ile Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin Maraş’a Kahramanlık unvanının verilişinin (07 Şubat 1973) yıldönümünü ve 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum.


Atalarımızın canı pahasına koruduğu bu toprakların düşman işgalinden kurtuluşunun coşkusunu, sevincini 95. Yıl dönümünde bir kez daha yaşıyoruz. Şehrimizin Fransızlar ve işbirlikçileri tarafından işgalini kabullenemeyen Maraş halkı, “Maraş bize mezar olmadan düşmana Gülizar olamaz.” diyerek topyekûn verdiği varoluş mücadelesinde tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.12 Şubat, Kahramanmaraş'ın kahraman evlatlarının, vatan için her şeyini feda etmekten çekinmeden, bağımsızlık aşkı ve yurt sevgisiyle gösterdiği kahramanlık destanının tarihidir. İşgale karşı bağımsızlık mücadelemizin ilk zaferini kazanan Kahramanmaraşlı hemşehrilerim bununla ne kadar gurur duysalar azdır.


Kahramanmaraş, bağrından sayısız kahraman çıkarmış, işgal altındaki kutsal vatan toprakları ve aziz Türk milleti için kendini feda etmiştir. Birlik ve beraberliğin, vatan toprağına bağlılığın en yüksek mertebesine yükselen ve sayısız şehit veren muazzez şehrimiz, 1925 yılında “Altın Şeritli İstiklal Madalyası”na layık görülmüştür. Sonrasında ise 1973’te Kahraman ilan edilmiştir. Bu paye bizim en büyük kıvancımız ve onurumuzdur.

 
Bu duygularla, kurtuluş mücadelesinin kahramanları aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin Maraş’a Kahramanlık unvanının verilişinin (07 Şubat 1973) yıl dönümünü ve 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.