Hafız fabrikası ilçe yine rekoru kırdı

83 Bayan Hafizelerin taç giyme merasiminden bir gün sonra da 17 Aralık Pazar günü erkek hafızlar için icazet merasimi yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2017 09:45
Hafız fabrikası ilçe yine rekoru kırdı

Kahramanmaraş İl Müftülüğü öncülüğünde Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Türkoğlu İlçe Müftülüklerine bağlı yatılı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 190 hafız için Türkiye’nin 3. büyük camisi olan Abdülhamithan Camii’nde görkemli bir tören düzenlendi.

On binlerce Kur’an-ı Kerim aşığının doldurduğu Abdülhamithan Camii’nde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir ve Türkoğlu İlçe Müftüsü Abdullah Rençberyanı sıra hafızlar ile on binlerce yakınları katıldı.

Program Kur’an Kursu öğrencilerinin şiir, ilahi ve ezan okumasının ardından protokol konuşmalarıyla devam etti.

Merasiminde konuşma yapan Osman Şahin; Kur'an'ın ruhuna inmeliyiz, Kuranı hayatımıza hayat yapmalıyız Kur'an'a sarılan İnsan dünyada ve ahirette perişan olmaz mesrur olur diye konuştu.

Hafız öğrencilere, öğrencileri yetiştiren hocalarımıza ve onları bu mesleğe yönelten anne-babalara teşekkür etti. Programda Davut Kaya ve Onikişubat Müftülüğü Muhammet Gevher Kur'an kursu öğrencilerinden Mehmet Ali Sarıtürk okuduğu Kur'an'la gönülleri mesrur etti.

190 hafız için yapılan bu merasimde Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı yatılı Kur'an kurslarından 94 Erkek Hafız(Dün  Bayanlar 70 hafize Taç Giydi Habiri Tıklayınız);   Dulkadiroğlu ilçe Müftülüğü'ne bağlı Kuran Kurslarından 74 Hafız; Türkoğlu ilçe Müftülüğü'ne bağlı Kuran Kurslarından 22 hafız hefızlık belgesi aldı.

Törene ilgi ve alaka çok büyüktü. Öğrenci velilerinin yanı sıra birçok vatandaş da camiyi tıklım tıklım doldurdular. Belgelerin yanısıra öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğüne bağlı Muhammet Gevher Kur’an Eğitim Merkezi  Hafız Fabrikası gibi çalışan hafız yetiştirerek eğitim hayatına devam ediyor. 164 öğrencisiyle Akdeniz Bölgesi’nin en büyük Kur’an Eğitim Merkezi olma özelliğine sahip eğitim kurumuna, Türkiye’nin birçok ilinden gelen öğrenciler hafız oluyor. Hem yatılı hem de gündüz eğitimi alan öğrenciler, birçok sosyal aktivitelerden de yararlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.