Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

“HALA AKIL ERDİREMİYORLAR MI?”

             Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

·  SiziAllah yarattı, sonra da sizi O öldürecektir. İçinizden kimi de daha önce bazışeyleri bilirken, sonra (küçük çocuk gibi) bir şey bilmemesi için ömrünün enkötü (düşkün devre)sine götürülür. Allah (her şeyi hakkıyla) bilendir, (herşeye) kâdirdir.  (Nahl/70 )

·  Sizi,zayıf (meni/sperma)dan yaratan, sonra diğer zayıflığın (cenin ve sıbyanlığın)ardından size kuvvet veren (geliştiren), sonra kuvvetin ardından (yeniden) sizebir güçsüzlük ve ihtiyarlık veren Allah’tır. (O) dilediğini yaratır ve O,hakkıyla bilendir, kâdir-i mutlaktır. (Rum 54)

·  Kimeuzun ömür veriyorsak, onun yaratılışını baş aşağı ediyor (ihtiyarlığagetiriyor, gücünü azaltıyor)uz. (Buna da) hâlâ akıl erdiremiyorlar mı?(Yasın 68)

 

  YOLUMUZU AYDINLATANLAR

Eğer yerdeki ağaçlar (birer)kalem olsa, deniz de (mürekkep olsa), ardından yedi deniz ona (katılıp) yardımetse yine (bunlar tükenir de) Allah’ın kelimeleri tükenmez. Şüphesiz Allahmutlak galip, mutlak hüküm ve hikmet sahibidir. ( Lokman /27)

      HZ. YAKÛB EL-ÇERHİ (K.S.) BUYURMUŞLAR Kİ:
      “Kalp kıran kimsenin günahı, Beytullah ileRavza-i Muhahhara’yı yıkmaktan ve zina ve türlü türlü fenalık yapmaktan dahaziyade olduğu hususunda sâdat ve evliya-i kiramın ittifakı vardır. Bununaffında evliya acizdir. Mahzar, Allah’ın merhametine kalıyor.”

     “Bir kimse; gazap (öfke) geldiğinde beş dakika sabredip karşısındakiniaffederek iyilikle mukabelede bulunsa, Hazreti Adem’den şimdiye kadar ne kadarinsanın ibadeti varsa, onların, sevaba müstehak kabul edilmiş amellerimiktarınca, Cenabı Hakk (c.c.) ona sevap verir. Bu sebeple sizlere tavsiyem veson vasiyetim, bu meseleye gayet ehemmiyet vererek mücahede de olmanızdır.”

 

DUA..

“… Allahım! Zenginlikte ve fakirlikte orta yolu tutmayıisterim. Tükenmeyen nimetlerinden isterim. Kesintisiz göz aydınlığı isterim.Hükmünden sonra rızanı isterim. Ölümümden sonra iyi bir hayat sürdürmeyiisterim…”  (Ahmed b. Hanbel)

 

YAŞAYAN KUR’AN: Hz.MUHAMMED(SAV)

O’NDAN (SAV) BİZE

Ebû Hureyre(Ra)’den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (Sav)şöyle buyurdu:

“Yedi şey gelmezden önce iyi amellere koşup yarış ediniz: Herşeyi unutturanfakirlikten, azdırıp yoldan çıkaran zenginlikten, akıl ve bedenin dengesinibozan hastalıktan, saçma sapan konuşturan ihtiyarlıktan, ansızın geliverenölümden, gelmesi beklenen şeylerin en şerlisi Deccal’ın çıkmasından, endehşetli ve acı olan kıyametin gelmesinden başka bir şey mi bekliyorsunuz?”(Tirmîzî, Zühd 3)

Enes (Ra)'dan rivayetedildiğine göre Rasulullah (Sav) şöyle buyurdu:

“Herhangi bir gençyaşından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse Cenab-ı Hak da o gence yaşlılığındahizmet edecek kimseler verir.” (Tirmizi , Birr 75)

Saçı sakalı ağarmış yaşlı Müslüman'a saygı gösterip ikram etmek, Allah'asaygıdandır. (Ebu Davud, "Edeb," 23)

ŞABAN EFENDİMİZ(SAV)’İN AYIDIR. O,BU AYDA NE YAPARDI?

Mübarek “üç aylar”danŞâbân-ı şerîf içindeyiz; Ramazan’a az kaldı. Hem on bir ayın sultanı vemü’minlerin sebeb-i gufrânı Ramazan’ın heyecanı içimize düştü, hem de “Beratgecesi”nin telaşı gönlümüzü kapladı.

Şaban ayı, Resûlullah(sallallahu aleyhi ve sellem) hazretlerinin ayıdır; Efendimiz bu ayda; gecelerisabahlara kadar ibadet ederdi; çok oruç tutardı. Hz. Âişe validemiz (ra.)sebebini sorunca buyurmuş ki:

“Ya Âişe! Bu,melekü’l-mevte (Azrail) o sene içinde vefat edeceklerin isimlerininyazdırıldığı aydır. Ben de ismimin ancak oruçlu iken kaydedilmesini seviyor veistiyorum.”   M.Esad COŞAN (Rh.a.)

Bu köşenin içeriği KUR’AN’IN ANLAMIYLA BULUŞMAK  PLATFORMU tarafından hazırlanmıştır. Ayetmealleri Hasan Tahsin  Feyizli'nin  Hazırladığı Feyzü'l Furkan AçıklamalıKur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır.  Ayet meallerinin tamamına www.kuranimiz.net, ses dosyalarına www.akradyo.net adreslerindenulaşabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için: [email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.