Hal’in hâli perişan

Diriliş Haber Gazetesi ekibi olarak Hal Bölgesindeki problemlerin nabzını tutmaya devam edeceğiz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Kasım 2017 10:29
Hal’in hâli perişan

Kahramanmaraş Ticaretinin kalbi sayılan Meyve ve Sebze halinde dertlerin biri bitiyor diğeri başlıyor. Bir tarafda konargöçerlerin çevreye verdiği rahatsızlıklar, Diğer taraftan aşırı kirlenen boş araziler bölge halkını çileden çıkartıyor.

Kahramanmaraş Hal bölgesi esnafları Konargöçerlerin boş arazileri işgal etmesinden şikayetçi. Konargöçerlerin boş arazilere uygunsuz atıklar bıraktıklarını ifade eden bölge halkı, Özel mülkiyete ait olan bu arazilerde konaklayan Konargöçerlere müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

hal’in-hâli-perisan1.jpg

Hal bölgesindeki atıklardan şikayetçi olan Halkı, Özel mülkiyet arazileri olduğu için kimsenin müdahale etmediği bu bölgedeki pisliklerin ve çöpü atıklarının gerekli iletişimler sağlanarak acilen çözülmesi gerektiğini aktardı.

Çöp atıkları, Evsel atıklar, Eskimiş araba parçaları ve benzeri bir sürü atıkların atıldığı ve çevre ve görüntü kirliliğine yol açan görüntüden rahatsız olan esnaflar sorunun çözümü için yetkililerden yardım bekliyor.

hal’in-hâli-perisan4.jpg

BİZİ CANIMIZDAN BEZDİRDİLER

Bölge sakinlerinden Ali Biricik, Konargöçerlerin hal bölgesinin aşağı kısmında büyük sorunlara yol açtığını belirterek, Sineklerden ve atıklardan kaynaklı böceklerden yemek yiyemediklerini kaydetti.

Bölge sakini olarak yetkilerden çözüm beklediklerini ifade eden Biricik, Özel mülkiyet alanına giren bu arazilerden, Konargöçerlerin taşındırılması veya gerekirse onlara bir yer temin edilmesi gerektiğini ifade etti.

hal’in-hâli-perisan3.jpg

Biricik: “Buranın sorunu bölge halkı olarak zorluk çekiyoruz. Aptallar diye hitap edeceğimiz konargöçerler gelip buralara evsel ve dışsal atıklarını bırakıp gidiyorlar. Biz burada kokudan ve sineklerden rahat uyuyamıyoruz. Esnaf olarak çalıştığımız yer olarak buranın temizlenmesini istiyoruz. Bunların oturduğu yerler her ne kadar özel mülkiyetin alanında olsa dahi buranın temizlenmesi gerekiyor. Burası hem görüntü kirliliği, hem de çevre kirliliğine yol açıyor. Bölge halkı bunlardan kınağa geldi. Ürünlerin çalınması ve benzeri bir sürü nedenden dolayı burada çok zorluk çekiyoruz. Buralar özel mülkiyet olduğu için burası Belediyenin alanı girmiyor olabilir ancak Belediyede kurum amirleri ve yetkilileri harekete geçerek burayı bir çözüme kavuşturmasını istiyoruz. Gerekirse sahipleri ile iletişime geçilsin ve buralara bir çözüm bulunsun, Bölge halkı olarak biz zor durumdayız yardım uzanacak bir el bekliyoruz.”

hal’in-hâli-perisan2.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.