Halk ile barışık yeni Kızılay

Halk ile barışık yeni Kızılay

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Halk ile barışık yeni Kızılay

Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu, kurban bayramı sürecinde Kızılay’ın yaptığı çalışmaları anlattı. Kurban bağışları ve kesimleri hakkında önemli bilgiler veren Şerefoğlu, Kızılay’ın hükümetle barışık olduğunu, dolayısıyla da halkla da barışık bir sürece girdiğini vurguladı.

Kızılay kimdir?

Kızılay geçen yılın şubat ayında gerçekleştirmiş olduğu olağanüstü kongrenin ardından hükümetle arasındaki ilişkiyi biraz daha iyileştirdi. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devlet Kızılay'ın çalışmalarını destekliyor. Cumhurbaşkanımız geçen yıl olduğu gibi bu yılda kurbanlarının tamamını Kızılay'a bağışladı.  Başbakanımız Binali Yıldırım ve Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bağışlarını Kızılay'a yaptı.  
 

Kızılay hangi alanda hizmet veriyor?

Kızılay Türkiye genelinde ‘güvenli kan bağışı’ başlığı ile kan topluyor. Fakat bu Kızılay'ın yaptığı 7 çalışmadan sadece bir tanesidir. Kızılay afet dönemlerinde afet yardımı yapar. Çadır ve iaşe yardımında başrol oynar. Bu dönemlerde mobil hastaneleri kurarak depremzedelere ilk müdahaleleri yapar.  Savaş dönemlerinde savaş alanlarında bizzat aktif görev alır. Kızılay bir insani yardım kuruluşudur. Savaş harici dönemlerde aktif insani yardım ile ilgilenir. Bunlara örnek olarak ülkemize irtica eden Suriyeli kardeşlerimize kalacak yerler ayarlar. Çadırkentte 18500 sığınmacı var. Kahramanmaraş şehir merkezinde ise yaklaşık olarak 65 bin civarında Suriyeli var. Bunlardan birçoğu yardıma muhtaç insanlar. Bu insanlara belediyeler yardımcı oluyor diğer Vakıf dernek ve kuruluşlar yardım da bulunuyor. Kızılay ise üst kuruluş olarak, Kent merkezinde yaşamını sürdüren Suriyelilere yardım eden kuruluşlardan bir tanesidir. Kızılay Türkiye'nin en büyük STK’larından bir tanesidir. Kızılay Bakanlar Kurulu tarafından onanan Türkiye'de statü olarak diğer derneklerin üstünde bir kuruluştur. 
 

Kızılay Kurbanları nasıl kesiyor?

Tüm vakıflar, dernekler ve yardım kuruluşları Kurban Bayramı sürecinde kurban toplar, kurban keser ve etleri ihtiyacı olanlara dağıtır. Kızılay ise Et Balık Kurumu ile anlaşarak yardım etlerini birer kilogramlık konserveler haline getirir. Tamamen İslami kurallara uygun bir şekilde kurbanları keser. Kurban vekâletini veren kimsenin telefonuna kurban kesildiği anda mesaj gelir. Kurbanın başında veteriner, kasap ve imam bulunur. Bağış yapan kimseden vekâleti alarak kurban kesilir. Kestikten sonra bir teşekkür plaketi ile birlikte kesim videosu vekâlet eden kişiye takdim edilir. Bunun yanında da Kurban etinden bir pay bağış yapan kişiye gönderilir. Biz bu Kurban etlerini sadece Kurban Bayramı sürecinde dağıtmıyoruz. İhtiyaç sahiplerine yıl boyunca dağıtım ağımız devam ediyor.

Kurban bağışı bedelleri ne kadar?

Yurtdışı olduğu takdirde kurban bedeli 475 TL. Vekâlet eden kimse kurbanı nerede kesmek istiyorsa, Kurbanı orada kesilir. Somali'de kesilmesi istenirse Somali'de, Türkmen Dağı bölgesinde istenirse Türkmen Dağı bölgesinde kurbanı kesilir, dağıtılır. Türkiye'de dağıtılır Yurtiçi kurban bedelimiz 740 TL.

Kızılay’a bağış yapmak isteyenler

Kızılay halkla barışık yeni bir sürece girdi. Hükümetle barışık bir halde olması gereken yapıya büründü. Genel başkanımız Dr. Kerem Kılıç olağanüstü bir gayret gösteriyor. Kızılay'ın kapısı herkese açıktır. Kızılay'a yapılan bağışlar diğer kurumlardan farklı olarak değerlendiriliyor. Kızılay'a bağışladığınız paranın nerede harcamasını istiyorsanız, Kızılay o parayı oradaki ihtiyaçlar için harcar. Ve ne için harcanması gerektiğini bağış yapan kişi belirleyebilir. Yardım etmenin bir sınırı yok. SMS ile bağışlarda mümkündür. SMS ile bağış yapmak isteyenler BAĞIŞ yazıp 2868'e kısa mesaj göndererek 10 TL’lik bir bağışta bulunabilirler.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.