Ham madde ürünlerine standart bir fiyat getirilmeli

Ham madde ürünlerine standart bir fiyat getirilmeli

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2017 10:31
Ham madde ürünlerine standart bir fiyat getirilmeli

Türkoğlu ilçesi esnaflarından Güçlü Ekmek Fırını işletmecisi İbrahim Güçlü, Sektörlerdeki fiyat artışlarının ürünleri yansıtıldığını belirterek, Ekmek fiyatlarının her zaman sabit kalmasından şikayetçi olduğunu belirtti.

Güçlü, Ekmeğin en önemli ham maddelerinden biri olan Maya’ların çok pahalandığını belirterek, Piyasalardaki denetimlerin çok az olduğunu belirterek, Ekmeğin hammaddesi olan ürünlerin fiyatlarına bir standart getirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Güçlü: “Fırın imalatı her zaman için zor olan bir meslektir. Her türlü fiyatlar yavaş yavaş artabilir ancak ekmeğin fiyatı ve gramajı her zaman için aynıdır. Tarım Bakanlığı un fiyatları yükselmeye olmayacak dedi ancak aradan geçen zamanda çok fazla fiyat farkı olmaya başladı. Akaryakıtta da fiyatlar ani iniş ve kalkışlar yaşanıyor.

Maya başını aldı gitti, Maya fiyatlarının düzenlenmesi lazım. Tarım Bakanlığı Maya ve Un işini denetlemesi lazım. Daha önce kepekli ekmek meselesini ortaya çıkarttılar, Kepekli Ekmek işini fabrikasyon ürünü olması lazım, Bu kepekli ekmeklerin imalatı bize yüklenemez.  Ben şu anda devletimizin desteği ile 2 tane işçi çalıştırıyorum. İşçilerimizin bilinçli olması lazım. Ekmek Fırınlarında çalışan kişilerin eğitimli olduklarına inanmıyorum. Elemanlarımızın biraz daha bilinçli ve düzenli olması gerekiyor.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.