Hamaney: Palavralarına zaman harcayamam

Hamaney, Tahran'ın nükleer anlaşmaya sadık kalacağını ancak ABD'nin anlaşmadan çekilmesi durumunda İran'ın anlaşmayı bozacağını belirtti

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2017 08:51
Hamaney: Palavralarına zaman harcayamam

İran dini lideri Hamaney: ABD nükleer anlaşmadan çekilirse, İran anlaşmayı bozacak
Devlet kanalında öğrencilere konuşma yapan Hamaney, Tahran'ın nükleer anlaşmaya sadık kalacağını ancak ABD'nin anlaşmadan çekilmesi durumunda İran'ın anlaşmayı bozacağını belirtti

İran dini lideri Ayetullah Hamaney, diğer imza sahiplerinin saygı gösterdiği sürece Tahran'ın nükleer anlaşmaya sadık kalacağını, ancak ABD'nin anlaşmadan çekilmesi durumunda İran'ın anlaşmayı bozacağını söyledi.

ABD MAĞLUP EDİLECEKTİR

İHA'nın haberine göre, devlet kanalında öğrencilere konuşma yapan Hamaney, "ABD Başkanı'nın palavralarına ve atıp tutmalarına zaman harcamak istemiyorum. Herkes şunu bilmeli ABD mağlup edilecektir"dedi. 

AVRUPA'NIN KARŞI DURMASI LAZIM

Avrupa'nın konuya ilişkin desteğini memnuniyetle karşıladığını ifade eden Hamaney, "Avrupa ülkeleri anlaşmaya olan desteklerini belirtti ve Trump'ı kınadı. Trump'tan sözleşmeyi bozmamasını istemek yeterli değil, Avrupa'nın ABD tarafından alınan önlemlere karşı durması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Hamaney konuşmasının devamında, Avrupa'nın İran'ın füze programına ve Tahran'ın bölgesel politikalarına karışmaya son vermesi gerektiğini söyledi.

İran ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) tarafından 2015'te imzalanan nükleer anlaşma, seçim kampanyası döneminden beri ABD Başkanı Donald Trump'ın en çok itiraz ettiği konulardan biri olarak dikkati çekiyor. Trump, göreve geldikten sonra da birçok konuşmasında İran'la nükleer anlaşmayı "ABD tarihinde yapılmış en kötü anlaşmalardan biri" olarak nitelendirmişti.

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.