HASTALIĞI EGİTİMİNİ AKSATMADI, TAKDİR ALDI

Elbistan’a bağlı Çiçek Mahallesi’nde astalığı dolayısıyla evde eğitim alan ve son günlerde tedavisi hastanede devam eden 7. sınıf öğrencisi Şilan Şevval Güler,

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2015 13:58
HASTALIĞI EGİTİMİNİ AKSATMADI, TAKDİR ALDI

Elbistan’a bağlı Çiçek Mahallesi’nde astalığı dolayısıyla evde eğitim alan ve son günlerde tedavisi hastanede devam eden 7. sınıf öğrencisi Şilan Şevval Güler, sınıfını takdirle geçti. Şilan’ın belgesini öğretmenleri tedavi gördüğü hastane odasında teslim ettiler. 


Meryem ve Ahmet Güler ailesinin 4 çocuğundan biri olan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Şilan Şevval Güler, hastalığı nedeniyle 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başında okula gidemez duruma geldi. Çiçek İlk ve Ortaokulu’nda öğrenim gören ve oldukça başarılı bir öğrenci olan Güler’in eğitimini sürdürmesi için babası Ahmet Güler’in talebi doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü harekete geçti. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından Elbistan Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından Filiz Kaya, küçük Şilan’ın eğitimine devam etmesi için görevlendirildi. Öğretmen Filiz Kaya, Şilan’a okula gidemediği günden itibaren tüm derslerde alması gereken eğitimi, evinde vermeye başladı. Şilan, arkadaşlarından uzakta da olsa da öğretmeni Filiz Kaya ile birlikte derslerine çalışarak eğitimini evinde tamamladı ve karne almaya hak kazandı. Şilan, bu sayede öğretmeni Filiz Kaya ile birlikte derslerine çalışarak 8. sınıfa takdir belgesiyle geçti.


Karnesini almaya gidemeyen ve hastane odasında karne gününü karşılayan Şilan’a öğrencisi olduğu Çiçek İlk ve Ortaokulu yöneticileri ve öğretmenleri güzel bir sürpriz hazırladı. Elbistan Devlet Hastanesi Ana Çocuk Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören Şilan Şevval Güler için bir çiçek demeti hazırlayan ve karnesi ile birlikte takdir belgesini yanlarına alan öğretmenleri, odasında belgelerini küçük Şilan’a takdim ettiler.


Okul Müdürü Ümit Kayıran, Şilan’ın tüm olumsuzluklara rağmen eğitimine ara vermediğini ve sınıfını geçtiğini söyledi. Kayıran, “Öğrencimizin evinde eğitim için bizlere yardımcı olan İlçe Kaymakamımız Tuncay Akkoyun ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kürşat Bayazıt’a teşekkür ediyoruz. Öğrencimiz tüm olumsuzluklara rağmen öğretmen arkadaşımız Filiz Hanımla birlikte sınıfını başarı bitirdi. Bundan sonra inşallah 8. sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürecek. Kendisi okula gelemediği için biz kendisine gelelim istedik” diye konuştu.


Bu sürpriz karşısında duygulanan Şilan Şevval Güler ise, öğretmenlerine teşekkür etti.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.