Havaalanı, ulaşım kompleksi oluyor

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a ulaştırma sektörünün sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2017 15:27
Havaalanı, ulaşım kompleksi oluyor

Bakan Arslan, yüksek hızlı trenin Kahramanmaraş Havalimanına bağlanacağının müjdesini verdi.

Bir dizi program gerçekleştirmek üzere Kahramanmaraş'ta bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, program kapsamında yer alan Kahramanmaraş Ulaştırma Çalıştayı'na katıldı. Bakan Arslan, Karadeniz ve Akdeniz'e ulaşım için Kahramanmaraş'a kazandırılan lojistik merkezinin önemine işaret etti.

Kahramanmaraş'a diğer illere daha hızlı ulaşım imkanı sağlamak istediklerini ifade eden Arslan, yılda 2 milyon insana hizmet edebilecek bir terminalin kente kazandırılabileceğini belirterek, yüksek hızlı tren projesinin Kahramanmaraş Havalimanı ile bağlanacağını ve burada otogar yapımı ile birlikte havayolu, karayolu ve demiryolu ulaşımının tek noktada birleşerek bir kompleks kurulabileceğini söyledi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun burada bir konuşma yaparak sektörün sorunlarını Bakan Arslan’a iletti.

havaalani,-ulasim-kompleksi-oluyor.jpg

“SEFERLER ARTIRILIP UYGUN SAATLERDE YAPILIRSA YOLCU SAYISI ARTAR”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın en önemli ulaşım yolunun havayolu olduğuna değinerek şöyle konuştu: “Havaalanımız bizim ulaşımda en önemli merkezlerimizden biri. Hastamızı taşıyor, iyi günümüzde taşıyor, kötü günümüzde taşıyor. Ancak havaalanımız seferler açısından büyük sıkıntılar yaşatıyor. Biz bunu geçmişten beri hep konuştuk Ticaret ve Sanayi Odası olarak ve %60 doluluk oranında destekler verdik. Fakat sefer sayısı artmadığından yolcu sayısı da yeterince artmıyor. Eğer, seferler artırılıp uygun saatlerde yapılırsa yolcu sayısı artar.

“HAVAALANINA ULAŞIM KOMPLEKSİ OLUYOR”

Havaalanı kavşağında mania teşkil eden akaryakıt istasyonu yerinden taşınacak hale geldi, ama kavşak çalışması bitmedi. Bu kavşağın da çok hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Havaalanına ulaşım kompleksi sözü verdiniz çok teşekkür ediyorum. Diğer taraftan, TCDD’nin yine çok uzun süreden beri mücadele verdiğimiz Gar sahasının Büyükşehir Belediyemize devredilmesi konusu çok önemli. Burası atıl vaziyette duruyor, Büyükşehir Belediyemize biran önce teslim edilmesi, oranın Kahramanmaraş ilinin kongre merkezi, müze ve diğer etkinlikler için ilimiz Büyükşehir Belediyesi tarafından değerlendirileceği bir alan olarak biran önce hazırlanması lazım.

havaalani,-ulasim-kompleksi-oluyor2.jpg

“KUZEY İLÇELERLE MESAFELER KISALTILMALI”

Elbistan, Ekinözü, Afşin gibi ilçelerimizin Kahramanmaraş’a çok yakın bir mesafeden bağlanması lazım. Bu konuyu yaklaşık 15 yıldır dile getiriyoruz. Kahramanmaraş-Ekinözü-Elbistan güzergahında yeni bir yol çalışması ile mesafeler kısalabilir. Bu isteğimiz bir türlü hayata geçmedi. Diğer yanda, Şehir Hastanesi kavşağımızın da bir an önce yapılması trafik güvenliği açısından çok önemli.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.