Hayatlarını riske atıyorlar

Hayatlarını riske atıyorlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2017 10:10
Hayatlarını riske atıyorlar

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri yangınları söndürmedeki çabalarının yanı sıra insan kurtarmadaki özverili gayretleriyle dikkat çekiyor.

Trabzon’da geçtiğimiz yıl il genelinde Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bin 357 yangına müdahale ederken yangınların yüzde 45’inin sigara ve kibrit,yüzde 7’si ise ocakta unutulan yemeklerden kaynaklandığı kaydedildi. Ekipler 2016 yılındaayrıca 135 trafik kazası olayına müdahale ederken, bu kazalar sonucunda 190 kişiyi yaralı olarak kurtarıldı.

Trabzon‘da 2016 yılında meydana gelen yangın olaylarının yüzde 45’inin sigara ve kibrit nedeniyle yaşandığı tespit edilirken; yangınların yüzde 23’ünün elektrik, yüzde 16’sının baca, yüzde 7’sinin ocak-soba, yüzde 3’ünün doğalgaz ve yüzde 7’sinin diğer nedenlerle meydana geldiği belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nin verilerine göre, 2016 yılı boyunca Ortahisar’da 624,Akçaabat’ta 179, Araklı’da 115, Of’ta 57, Sürmene’de 52, Arsin’de 51, Beşikdüzü’nde 48, Vakfıkebir’de 47, Maçka’da 41, Yomra’da 40, Çaykara’da 20, Tonya’da 20, Çarşıbaşı’nda 19, Düzköy’de 9, Hayrat’ta 9, Şalpazarı’nda 9, Köprübaşı’nda 8 ve Dernekpazarı’nda 7 yangın olayı meydana geldi. 2016 yılında bin 357 yangın olayına müdahale eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi aynı yıl boyunca ayrıca 135 trafik kazası olayına müdahale ederken, bu kazalar sonucunda 190 kişiyi olarak yaralı kurtarıldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 2016 yılında ayrıca 101 asansör kurtarma müdahalesi gerçekleştirirken, normal kurtarma (asansör kurtarma müdahalesi haricindekiler) müdahalesi çalışmalarında da 470 insan kurtarıldı. Ekipler aynı yıl gerçekleştirilen çalışmalarla 162 hayvanı da düştükleri zor durumlardan kurtardı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde görevli itfaiye Amiri Celal Bilgin, eskiye oranla ev yangınlarında azalma yaşandığını belirterek “Kış aylarında genellikle sobadan kaynaklanan baca yangınları daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Eskidenev yangınları daha çok idi ancakbetonarme binalar çıkınca bunlar azaldı diyebiliriz. Bizi genellikle en çok asılsız ihbarlar yoruyor. Diğer bir sıkıntımızda trafik sıkışıklığı. Bazen yangın yerine ulaşmaya çalışırken yaşanantrafik sıkışıklığı,park eden araçlar yüzündenzor anlar yaşıyoruz. Kurtardığımız insanlar bizim için moral kaynağı oluyor” dedi.

İtfaiye görevlilerinden Yunus Emre Yazıcı da sadece yangınlara değil trafik kazalarına da müdahale ettiklerini ifade ederek ”Aydaen az 10 yangına müdahale ediyoruz. Sadece yangına değil, trafik kazalarına, çeşitli kurtarma olaylarına da müdahale ediyoruz. İnsan kurtardığımız zaman seviniyoruz, kaybedince de üzülüyoruz” diye konuştu.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.