Hayırseverlerin Desteklediği Kahramanmaraş Okulları: Eğitimde Yeni Sayfa

Kahramanmaraş, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerle sarsıldıktan sonra, hayırseverlerin öncülüğünde 8 yeni okul inşa ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2023 13:25

Kahramanmaraş'ta bulunan toplam 1153 okuldan 19'u 6 Şubat depremlerinde yıkılırken, 64 okul da ciddi hasar aldı.

Depremin hemen ardından başlatılan çalışmalarla, hasar gören okulların tamiri ve tadilatı yapılırken, hayırseverlerin desteğiyle kentte yeni okulların inşası için harekete geçildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, depremin ardından kentteki okulların ciddi zarar gördüğünü ve yeni okul binalarının inşasının hızla devam ettiğini belirtti. Kahraman, hayırseverlere destekleri için teşekkür etti ve Pazarcık'a 4, Dulkadiroğlu'na 2, Onikişubat ve Türkoğlu'na birer okul yapılacağını açıkladı.

4.jpeg

Kahraman, hayırseverlerin deprem sonrası duyarlılıklarını göz önünde bulundurarak, vefat eden yakınlarının anısına okullar yapma isteğini karşılamak için ellerinden gelen her türlü desteği sunacaklarını ifade etti. İnşaat çalışmalarının birçoğunun başladığını ve en kısa sürede tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Eğitim alanına yapılan yatırımların hem ülkenin hem de ilin büyük faydasını gördüğünü vurgulayan Kahraman, hayırseverlerin isimlerinin protokole yazıldığını ve okulların isimlerinin yaptıran hayırseverin adıyla yaşayacağını belirtti.

Türkoğlu ilçesine 12 derslikli okul yaptıran Kahramanmaraşlı iş insanı Mustafa Narlı da deprem sonrası okulunun yıkıldığını ve ailesi olarak okul yapma kararı aldıklarını söyledi. Narlı, devletin yaptığı işlerin yanı sıra bireylerin de katkı sağlaması gerektiğini ifade etti.

hayirseverlerin-destekledigi-kahramanmaras-okullari-egitimde-yeni-sayfa.jpeg

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.