HDP : ÇÖZÜM SÜRECİNE DÖNÜLSÜN!

HDP : ÇÖZÜM SÜRECİNE DÖNÜLSÜN!

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2016 14:53
HDP : ÇÖZÜM SÜRECİNE DÖNÜLSÜN!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün yaşanan terör saldırısının ardından açıklama yapan HDP, çözüm sürecine dönülmesi çağrısında bulundu.
 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısının ardından HDP de bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Partimiz, nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdır" denildi, çözüm sürecine dönülmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklama, HDP Merkez Yürütme Kurulu adına yapıldı. "Şemdinli'de gerçekleşen patlama sonrasında 18 insanımızı yitirdik. Can kayıplarından büyük üzüntü duyuyoruz" denilen açıklamada gittikçe derinleşen çatışma ortamının her geçen gün yeni acılar yaratttığı vurgulandı.

"ÇÖZÜM SÜRECİN DÖNÜLSÜN"

Bu çatışma ortamından ise iktidarın sorumlu tutulduğu açıklamada, "Yaşanan tüm acılardan ve bu savaşın yarattığı yıkımdan tek çıkış yolu kalıcı barışı bir an önce tesis etmektir" denildi.

Parti olarak çözüm konusunda sorumluluk almaya hazır olduklarını belirten HDP yönetimi, "Kalıcı bir barış ortamı için herkes üzerine düşeni yapmalı, sorunlarımızı konuşarak, müzakere ederek çözme yönünde adımlar atılmalıdır"ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.