HELAL GIDA KONFERANSI YAPILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi konferanslar dizinine bir yenisini daha ekledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2015 10:33
HELAL GIDA KONFERANSI YAPILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen konferansta ‘Helal Gıda ve Temiz Toplum’ anlatıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Derneği’nden Timuçin Günesen katıldı.

Günesen ülkemizde Helal Sertifika çalışmalarının 2005 yılında başladığını ifade ederek: “2005 yılında başlayan çalışmalarda 2009 yılına kadar sadece altyapı oluşturma şeklinde gelişmiş ve bugün ülkemiz genelinde 500’e yakın firma ürünlerine helal sertifika almıştır. İnsanlarımız günden güne bilinçlendiği için de bu sayı artmaktadır” dedi.

Sertifikalandırma konusuna da değinen Günesen: “Bize müracaat eden firmaların sertifika istedikleri ürününü ve o ürün için kullanılan hammaddeleri inceliyoruz. Helal sertifikasını firmanın kendisine değil o ürününe veriyoruz. Zaman zaman habersiz olarak yaptığımız denetimlerimizde ise üründe bir eksiklik gördüğümüzde ise  helal sertifikasını 1,3 veya 5 yıllık iptal ediyoruz” diye konuştu.

Konferansa Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Fethi Yanardağ, Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşegül Taşkıran, Meclis Üyesi Yasemin Ayranpınar ile vatandaşların katıldığı konferansın sonunda Timuçin Günesen, ayetlerden de örnekler vererek, İslamiyet’in helal gıda konusunda gösterdiği titizliği anlattı . Günesen konferansın sonunda kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.