HEM SAYESİNDE 3 BİN 869 KİŞİ SERTİFİKA SAHİBİ OLDU

ELBİSTAN HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇTIĞI 198 AYRI KURSA KATILAN 4 BİN 704 KURSİYERDEN 3 BİN 869'U SERTİFİKA SAHİBİ OLDU

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2015 14:05
HEM SAYESİNDE 3 BİN 869 KİŞİ SERTİFİKA SAHİBİ OLDU

Elbistan Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü’nün 2014-2015 kurs döneminde açtığı 198 ayrı kursa katılan 4 bin 704 kursiyerden, 3 bin 869’u sertifika sahibi oldu. 
Örgün eğitime hiç girmemiş veya örgün eğitimi bitirmiş yetişkinlere, onların ilgi istek ve kabiliyeti doğrultusunda kurs açarak bir meslek sahibi olmaları için faaliyet gösteren Elbistan Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü, yoğun bir kurs dönemini daha geride bıraktı.
Eylül 2014-Ağustos 2015 döneminde okuma-yazma, mesleki, teknik ve sosyal-kültürel alanlarda 198 ayrı kurs açan Elbistan HEM’den 2 bin 732’si bayan ve bin 972’si de erkek olmak üzere toplam 4 bin 704 kişi yararlandı.
2014-2015 kurs döneminin kapanışı ve yeni dönem kurslar hakkında bilgi veren Elbistan HEM Kurslardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Harun Arslan, genel ve mesleki-teknik alanlarda açılan kursların büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Genel kurs kategorisinde 37, mesleki ve teknik kategoride de 34 başlıkta kurs açıldığını belirten Arslan, “Elbistan Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü olarak 2014 Eylül ayında başladığımız kurs dönemini, 31 Ağustos 2015 itibariyle tamamlıyoruz. Bu süreçte en çok kurs açtığımız başlık okuma-yazma kursları oldu. Yaklaşık 1 yıl boyunca 13 ayrı okuma-yazma kursu açıldı. Bu kurslarımızdan 71 bayan ve 28 erkek kursiyer faydalandı. Mesleki ve teknik alanda ise, bayanlara yönelik olarak bebek odası hazırlama, mutfak takımları hazırlama ve nevresim takımları dikimi kurslarımız 11’er kez açıldı. Bu kurslarımızın tamamından da toplam 454 bayan sertifika sahibi oldu. Bilgisayar kullanımı, 4-6 yaş çocuk eğitimi ve etkinlikleri, hasta kabul işlemleri, sürü yönetimi elemanı, arı yetiştiriciliği, Osmanlıca, şarküteri, bakkal ve gıda pazarları satış elemanlığı hijyen eğitimi, Kur’an-ı Kerim, işaret dili, satranç ile katı ve sıvı yakıtlı kalorifer ateşçiliği kurslarımız en çok kursiyerin faydalandığı alanlar oldu” dedi.
Arslan, “Eylül 2014-Ağustos 2015 tarihlerini kapsayan kurs dönemimizde toplam 198 kurs açıldı. Bu kurslara 2 bin 732’si bayan, bin 972’si de erkek olmak üzere toplam 4 bin 704 kursiyer katıldı. Bu kursiyerlerden 2 bin 269 bayan ve bin 600 erkek sertifika sahibi oldu. Toplamda sertifika alan kursiyer sayısı da 3 bin 869’a ulaştı. Elbistan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile kadınlara yönelik olarak düzenlediğimiz 2 kurs çok verimli ve başarılı sonuçlar doğurdu. 4-6 yaş çocuk eğitimi kursumuz büyük rağbet gördü. Osmanlıca ve işaret dili kurslarımız da yine aynı şekilde büyük ilgi gören kurslarımızdandı. Diğer kurumlarla yaptığımız protokoller çerçevesinde açılan mesleki ve teknik kurslardan iş makineleri, tig kaynakçılığı, arı yetiştiriciliği ve sürü yönetimi elemanı kurslarımız da rağbet gördü” şeklinde bilgi verdi.
2015 Eylül-2016 Ağustos kurs dönemine ilişkin de bilgi aktaran HEM Kurslardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Harun Arslan, başvuruların 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle alınacağını kaydetti. Arslan, şunları söyledi:
“2015-2016 kurs dönemi başvurularını 1 Eylül 2015 itibariyle kabul etmeye başlayacağız. Kurslarımız ise okulların açılması ile start alacak. 28 Eylül 2015’te ilk olarak bilgisayar kursunu açacağız. Bu yıl HEM bünyesinde 2 ayrı hijyen eğitimi kursu düzenleyeceğiz. Servis görevlisi (garson) hijyen eğitimi ve şarküteri, bakkal ve gıda pazarları satış elemanı hijyen eğitimleri HEM bünyesinde verilecek. Bunların dışındaki hijyen eğitimleri ise Mesleki Eğitim Merkezi’nden verilecek. Bu yıl da istihdam ihtiyacı olan alanlarla ilgili mesleki ve teknik kurslar düzenlemeyi planlıyoruz. Okuma-yazma kurslarımız devam edecek. Geçtiğimiz yıl süre yetişmediği için açılamayan hasta kabul işlemleri kursumuzun bu yıl açılmasını planlıyoruz. Dikiş-nakış kurslarımız HEM bünyesi ile mahallelerdeki kurs noktalarında 35 kadrolu personel ile öğretici ile devam edecek. Yaz dönemi dil kurslarımız İngilizce A1 ve A2 seviyelerinde gerçekleştirilecek. Bilgisayar kurslarımız sabah ve öğlen grubu olarak devam edecek.”
Arslan, HEM’de hafta sonları için kurs planlanmadığını da hatırlattı.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.