Hepsi yargıya hesap verecek! ​“…Önce herkes kendi içindeki FETÖ’cuları temizlesin”

Hepsi yargıya hesap verecek! ​“…Önce herkes kendi içindeki FETÖ’cuları temizlesin”

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2017 11:26
Hepsi yargıya hesap verecek! ​“…Önce herkes kendi içindeki FETÖ’cuları temizlesin”

“…Önce herkes kendi içindeki FETÖ’cuları temizlesin”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir Diriliş Haber Gazetesi’ni bürosunda ziyaret ederek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  

Son dönemlerde gündemi meşgul eden AK Parti’nin içerisindeki FETÖ’cü algılarının bilinçli ve maksatlı yapıldığını belirten Özdemir, FETÖ’nün bütün siyasi partileri sızdığını ve herkesin AK Parti’ye değil dönüp kendi içlerine bakması gerektiğini belirtti.

Operasyonların ilk aşamasında Ticari hacmi geniş olanların alındığını belirten Özdemir, daha etkin ve detaylı çalışmalar ile FETÖ ile bağlantılı ne kadar kişi varsa soruşturmalarının ve mahkemelerinin devam ettiğini belirtti.

Masum insanların gözaltına alındığı ve sorgulandığı gibi kamuoyunu meşgul eden bilgilerin yanlış olduğunun altını çizen Özdemir, ‘FETÖ’cü kriptolar hiçbir zaman kendilerini belli etmezler ve hiç ummadığın insanlardan ve yerlerden çıkabilirler’ dedi.

aaaa-001.jpg

‘ÖRGÜTLE BAĞI OLAN HERKES SORUŞTURMADAN GEÇER’

Özdemir açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “İlk operasyonlar büyük başlar diye hitap edilen kesime yapıldı. Daha sonra daha teknik bir çalışma yürütülerek bu terör örgütüne mensup ne kadar kişi varsa hepsinin ayrıntılı bir şekilde incelemesi ve yargıya hesap vermesi için bütün kurumlarımız elinden geleni yapıyorlar. Vatandaşımızın algısı sadece gördüğü ile ilgili, bir öğretmen tutuklanıp cezaevine gönderiliyor ve kamuoyunda bir öğretmenle neden uğraşılıyor bir sürü kripto adamlar var deniliyor. FETÖ’nün kriptoları kendilerini hiçbir zaman açık etmezler. Adil Öksüz örneğini vereyim, Adil Öksüz 15 Temmuz gecesi akıncı üssünde görüntülenmeseydi kim bilebilirdi. Hâkimin karşısında ‘Tarla Bakmaya Gelmiştim’ diyor. Çatı FETÖ davasındaki komutanın bir tanesi ifadesin de FETÖ’nün yanına gittiğimizde Adil Hoca diye hitap edilen kişi Adil Öksüz olduğunu söyledi. Kahramanmaraş’ta bir öğretmen cezaevine girdiği zaman eleştiriliyoruz ancak diğer öğretmen FETÖ’nün en önemli adamı ve Adil Öksüz’de sıradan bir öğretim üyesiydi normalde,  İsmi hiç görülmeyen masum görünen kişiler bu örgütün kripto adamı. Şu anda Emniyetimizin, Adliyemizin, Valiliğimizin yaptığı çalışma daha detaylı ve ayrıntılı çalışmalar yapıyor. Şu anda yapılan operasyonların içerisinde gözaltına alınan adamların hepsi örgüt içerisinde nitelikli ama kamuoyunda yer alan adamlar değil. Bu örgütte göz önünde olan adamlar kullanılan adamlardır. Onların örgüt içerisinde bir hükmü yok, Onların paralarını alıyorlar, Dernek kurduruyorlar yani onların örgüt içerisinde vasıflı sayılabilecek bir yerleri yok. Ancak kenarda köşede masum duranlar bu örgütü yönetiyor. Parasal gücü olanlar salıveriliyor diğerleri gözaltına alınıyor diyorlar. Şu anda örgüt içerisinde parasal gücü olan birçok kişi cezaevinde yatıyor. Bazıları çok nitelikli suçlara sahip, bazıları hafif suçlu, bazıları yardım etmiş, bazıları yönetimde yer almış yani her suç aynı değildir. Savcılık, Emniyet bugüne kadar iyi yürüttü de bundan sonra mı hafifletti böyle bir şey söz konusu değil.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.