Herkes bu çabanın içerisinde olmalı

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği Genel Başkanı Fatih Yıldız, ekonomi anlamındaki saldırıların dönemsel olduğunu ve kısa sürede geçeceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Kasım 2018 15:16
Herkes bu çabanın içerisinde olmalı

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldız, enflasyon ile topyekun mücadele paketinde herkesin çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Fatih Yıldız, ekonominin serbest piyasa kuralları içerisinde yer aldığını söyledi. Yıldız; “Yurtdışından bu kadar ağır saldırı olduğunu düşünmüyorum. Bu saldırılar da zaten dönemseldir. Kısa sürede gelir geçer. Ekonomi kendi işleyişi içerisinde serbest piyasa dinamikleri içerisinde çalışır. Buna dış kaynaklı bir müdahale demek yerine ülkemizin belli dönemden beri yapamadığının sonucu olarak görüyorum. Özel sektörümüzdeki dolar borçlanmaları zor durumlara neden oldu. İhracatımızın ithalatımızı karşılamaması bu tür sorunları da beraberinde getirdi. Ekonomimizin dışa bağımlılıktan kurtulması lazım. Aynı zamanda üretime de daha fazla öncelik tanınması gerekiyor. Çözümün milli ve yerli üretimin desteklenmesi olarak düşünüyorum” dedi.

TARIM VE TURİZM GELİŞMELİ

Tarım ve turizm konusundaki yatırımların ekonomiyi daha da canlandıracağını söyleyen Yıldız; “Bizim ülke olarak iki şeyimiz çok önemli. Bunlardan bir tanesi tarım, diğeri turizmdir. Hem tarım konusunda hem de turizm konusunda desteklenmemiz gerekiyor. Bizim katma değer oluşturacak teknolojik ürünlerin desteğinin artması gerektiğini düşünüyorum. Bugün milli savunma sanayimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlar yapılırken teknoloji konusunda da gelişmelerimiz olduğunu düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz durumda insanlarımızın kesinlikle sabırlı olması gerekiyor. Bu dönemeçte Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere herkes çözümsel çalışıyor. Bu sayede başarıya da ulaşacağız. Süreç daha fazla abartılmadan sıkıntılara nasıl göğüs gereriz diye düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı

Enflasyon ile mücadele paketini olumlu bulduğunu vurgulayan Yıldız açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Enflasyon ile topyekun mücadele paketini olumlu bir adım olarak görüyorum. Ekonomiye fiyat istikrarı olarak ne kadar yansır bilemem ama toplumdaki sabrı ve algıyı olumlu yönde etkileyecek bir adım. Ve topyekun bir birlik ve beraberlik içerisinde toplumdaki biriken olumsuzluğu almak için bu mücadele paketi yapıldı. Ülkemizdeki birliğin ve beraberliğin de bir amacı olduğunu düşünüyorum. Herkesin buna destek vererek bu çabanın içerisinde olduğu kanaatindeyim. Yapısal reformlara çok fazla önem verilmesi gerekiyor. Bizim döviz açığımız var. bunlara karşılık öncelikle tasarruf yapmamız gerekir. Bir an önce yapısal olarak ekonomiyi yükseltecek sorunları aşmamız lazım. Bugün için kısa vadeli bir çözüm üretildi ama ilk olarak faizlerin indirgenmesi gerekiyor. Dolar nereye gidecekse gitmeli, faiz ayağı düşük kalmalı. Bu sayede yatırımlar da rahat yapılır”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.