Hizmet-İş ‘Evet’ dedi

Hizmet-İş ‘Evet’ dedi

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Nisan 2017 08:53
Hizmet-İş ‘Evet’ dedi

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı ve Hak-İş İl Başkanı Ömer Çınar, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, “‘Evet’ de istikrar, güçlü ekonomi ve zenginlik vardır” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı ve Hak-İş İl Başkanı Ömer Çınar, 16 Nisan’da Türkiye’nin önemli bir referanduma gideceğini belirterek, Anayasa değişikliği paketini ‘Evet’ oyu kullanacaklarını söyledi. Çınar, ‘’Sendika olarak; Yasama organı üzerinde yürütme erkinin baskısını tamamen kalkması ve yasama erkininin sadece yasama faaliyetine yoğunlaşmasını ve yasama ile yürütmenin her türlü spekülasyondan uzak şekilde ayrı olmasını makul, makbul ve doğru buluyor ve ‘evet’ diyoruz.” ifadesini kullanarak, “Bazı parti, bazı sivil toplum örgütleri ve bazı medya haksız bir ithamla ‘tek adamlık’ ya da ‘diktatörlük’ gibi kelime ve kavramlar üzerinden vatandaşın kalbinde kafasında kaygı üretme peşindeyken. Biz bu iddialara en güzel cevabın 15 Temmuz destanını yazan milletimiz tarafından verildiğini düşünüyor. Ve büyük milletimizin şanlı yürüyüşüne destek olmak için “evet” diyoruz” dedi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET

Geçmiş yıllarda bir çok darbelerin yaşandığını belirten Çınar, şöyle dedi: “Bir kitapçık fırlatmayla ekonomik krizin nasıl yaşandığını gördük. Bunların tekrar başımıza gelmemesi için Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin gelmesi gerekiyor. Bizim geleceğimizi düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Bu sistemin ülkemize de çok artısı olacak. Çift başlı yönetim sistemi bitecek. Bu da çalışanlara ve dışarıdan gelen yatırımcılara çok büyük fırsat olacak. Bunun sonucunda da ülke ekonomisi çok iyi konumlara gelecek. Türkiye güçlenecek. Yatırımcı önünü görüp yatırımlarına hız verecek. Bu sebeple ‘evet’ demek gerekiyor” ifadesini kullandı.

‘EVET’ DE İSTİKRAR, EKONOMİ VE ZENGİNLİK VAR

“Tek başlı hükümet demek güvence demek” diyen Çınar, “Yatırımcılar da güven arıyorlar, istikrar arıyorlar. Bu sistem ile bunlar mümkün olacak. Darbelerle gidilen hükümet devri kapanacak. Bu sistem ülkemize geldiği taktirde hiçbir baskı kalmayacak. Yatırım için tam bir fırsat çıkacaktır. Cumhurbaşkanlığı Sistemi geldikten sonra inanıyorum ki Türkiye için çok çalışılacak. Bu konuda gönlümüz çok rahat. Biz Hak-İş Konfederasyonu olarak Cumhurbaşkanlığı Sistemini çok inceledik. Birçok analiz yaptık ve bu sistemin kesinlikle gerekli olduğunu düşündük. Edindiğimiz bilgileri de herkesle paylaşmaya çalışıyoruz. Neden ‘evet’ dememiz gerektiğini Türkiye genelinde anlatıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 15 Temmuzdaki vatanseverliğini bugün de göstermiştir. 15 Temmuzda nasıl meydanlara indiyse bugün de ‘evet’ demek için meydanlara iniyor. Devlet Bahçeli’yi Devlet Adamlığını bir kez daha ortaya koyduğu için kutluyorum. ‘Evet’ de istikrar, ekonomi ve zenginlik vardır” diye konuştu.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.